fbpx

Ni avlshopper til Danmark efter auktionen i Deauville

Der blev i alt handlet ni avlshopper af danske stutterier under sidste uges auktion i franske Deauville, og det var for en samlet pris af 61.000 euro, svarende til ca. 460.000 danske kroner.


Stutteri Elverdam fik hammerslag på en snart 8-årige Berya (Septieme Ciel – Boreale v. Bellypha), der er ifolet den franske Derbyvinder Anabaa Blue. Berya startede to gange som 3-årig og hun har endnu ikke haft nogen startende afkom. Hendes mor Boreale vandt bl.a. Prix de Reservoirs (Gr.3) som 2-årig og som 3-årig var hun 2. i det franske 1000 Guineas, Prix Poule d’Essai des Pouliches (Gr.1).

Foruden Berya er Boreale mor til Listed-vinderen River Of Light og den Listed-placerede Si Je N’Avais Plus, og Elverdams nye hoppe er endvidere søster til den ustartede Dibenoise, som selv har produceret Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Corre Caminos og Prix du Muguet (Gr.2)-vinderen Racinger.

Mormoderen Princess Tora er også Listed-vinder, og en anden af hendes døtre – Princess Lee – er mor til både Prix Morny (Gr.1) og Prix Salamandre (Gr.1)-vinderen Princesse Lida og Listed-vinderen Princesse Vali. Stutteri Elverdam betalte 14.000 euro for den veltrukne avlshoppe.

Det jyske Paganini Stud erhvervede sig den snart 6-årige hoppe Dyonisienne (Groom Dancer – Direcvil v. Top Ville), der har været placeret som 3-årig i Frankrig og endnu ikke har haft afkom på væddeløbsbanen. Moderen Direcvil er vinder som 3-årig og mor til to vindere.

Hun er ud af Listed-vinderen L’Irlandaise og dermed søster til Gruppe-2-vinderen Spring Star, Listed-vinderen La Groupie og den tidligere skandinaviske stjerne Irish Flight, som bl.a. vandt Swedish Open Mile (L) på Täby.

Dyonisienne er ifolet verdensstjernen Lando og kostede 11.000 euro.

York Stutteri sikrede sig for 16.000 euro den 8-årige hoppe Today (Royal Academy – Tootsiepop v. Robellino). Today er helsøster til den tyske 2-års Championhoppe El Maimoun, der bl.a. er vinder af Zukunfts-Rennen (Gr.2). Hun er i øvrigt også søster til en anden danskopstaldet avlshoppe, Paganini Studs Prickly Pear (Polar Falcon).

Andenmoderen Sticky Habit er vinder i England og foruden Tootsiepop har hun leveret Gruppe-2-vinderen Splendent og den fine avlshoppe Aim For The Top, som selv var Gruppe-3-vinder og er mor til bl.a. Listed-vinderen Polar Bear.

Today har haft et enkelt afkom på væddeløbsbanen i form af Danehill Dancer-sønnen Tomorrow’s Dancer, der har været placeret som både 2- og 3-årig i Frankrig. Hun er solgt til Danmark ifolet ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Xaar.

Bente Andreasen købte den 13-årige hoppe Tepana (Polish Precedent – Thea v. Surumu), der er halvsøster til Gruppe-2-vinderen Twen, den Gruppe-3-placerede The Blade og den Listed-placerede Thara. Moderen Thea er helsøster til den tyske Derby (Gr.1)-vinder Temporal.

Tepana var selv vinder i Tyskland, og i stutteriet har hun produceret to vindere, heriblandt 3-årige Seattle Tarha, der i år er vinder på Longchamp. Hoppen er ifolet Gruppe-3-vinderen Iron Mask og kostede 3.000 euro.

Gunnar Vestergaard købte for 2.000 euro 4-årige Manalous (Black Minnaloushe – Mary The Second v. Marju). Hun har løbet placeret og er blevet bedækket for første gang med Del Mar Derby (Gr.2)-vinderen Blackdoun.

Per Dahl erhvervede sig ligeledes for 2.000 euro den 16-årige tyske hoppe Kampada (Doyoun – Kamada v. Blushing Groom). Kampada var selv vinder i både Tyskland og Frankrig, og hun er halvsøster til Listed-vinderen Kanawar. Hoppen er ifolet den suveræne tyske Derby (Gr.1)-vinder Samum.

Stutteri Hjortebo var på pletten tre gange under Deauville-salget. For 6.500 euro sikrede stutteriet sig den blot 3-årige hoppe Misratah (Anabaa – Monadis v. Miswaki), der aldrig selv har startet men til gengæld er halvsøster til den Gruppe-3-placerede Mangayoh.

Moderen Monadis er selv ud af den dobbelte Grade-3-vinder The Wheel Turns og halvsøster til Listed-vinderen Vana Turns, som igen er mor til Kentucky Oaks (Gr.1) og California Derby (Gr.1)-vinderen Pike Place Dancer, Ohio Derby (Gr.2) og Louisiana Derby (Gr.3)-vinderen Petionville, og den Listed-vindende avlshingst Midnight Foxtrot. Misratah er ifolet Gruppe-1-vinderen Touch Of The Blues.

Stutteri Hjortebo betalte 4.000 euro for den 3-årige Nineta (Limnos – Michellisa v. Indian Ridge), en halvsøster til Kendor Dine der vandt både Prix Exbury (Gr.3) og Prix La Force (Gr.3). Andenmoderen Land Line er helsøster til Gruppe-2-vinderne Ancholia og Quay Line – sidstnævnte er mormor til den Irske Oaks (Gr.1)-vinder Pure Grain, og en anden søster, Shore Line, har produceret den dobbelte Juddmonte Lockinge Stakes (Gr.1)-vinder Soviet Line. Nineta bliver importeret til Danmark ifolet den firedobbelte Gruppe-1-vinder Slickly.

Endelig fik Stutteri Hjortebo hammerslag på den 3-årige hoppe Atlantid Winner (Grand Lodge – Atlantide v. Southern Halo). Atlantid Winners mor er vinder i Frankrig, ud af Gruppe-3-vinderen Action Francaise og søster til Black Type-vinderne Android, Art Moderne, Airline og Astorg. Tredjemoderen er ingen anden end legendariske Allez France, der var otte-dobbelt Gruppe-1-vinder med sejre i storløb som Prix de l’Arc de Triopmhe (Gr.1), Poule d’Essai des Pouliches (Gr.1), Prix de Diane (Gr.1) og Prix Ganay (Gr.1). Atlantid Winner kostede 2.500 euro og er ikke i fol.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top