fbpx

Miss Fyns Tivoli – drømmen om en Derbyvinder starter her!

Nina Falck og Gert Larsen har deres base på Fyn, og deres stutteri har i det nye millennium markeret sig alt stærkere med navne som Citizen Kane, Jolly Boy, Bossa Nova, Mufasa samt helsøstrene Amusement og Athene. Moderen til de to sidstnævnte, Miss Fyns Tivoli, nedkom for kort tid siden med et velskabt hingsteføl efter Funambule og dermed er endnu en jagt på en Derbyvinder gået ind. Både Amusement og Athene sluttede som nummer to.


Miss Fyns Tivoli (Saville Row – Fiji Express v. Exbury) vandt tilbage i 1992 Dansk Avlsløb på Klampenborg, og efter tredjepladser i både Dansk Opdrætningsløb, Produce Stakes og Fyns 2-års Grand Prix, samt fjerdepladsen i Dansk Kriterium, opnåede hun en indtjening nærved 200.000 danske kroner. Selv om Miss Fyns Tivoli selv var en smart hoppe der viste fin fart som 2-årig, har hun endnu ikke produceret andet end sene afkom, og det var først da Amusement debuterede sidst på 2-årssæsonen i 1999 at Miss Fyns Tivoli for alvor steg i graderne.

Amusement vandt sin eneste 2-årsstart i overbevisende stil, og året efter blev hun først den mest overlegne vinder af Derby Trial Stakes i nyere tid, inden hun fulgte op med andenpladser i både Dansk Derby bag Vetrotex og Svenskt Oaks bag Ess Express. Svenskt Derby på Jägersro blev hoppens sidste karrierestart, idet hun blev skadet i netop dette løb og derefter gik i avlen hos sin ejer Sten Thynell.

Næste skud på stammen var Diaghlyphard-datteren Forza, der først debuterede i slutningen af maj som 3-årig – det blev dog med en sikker sejr på Jägersro, og pludselig var også hun blevet en klassisk aspirant. Forza fik dog aldrig fulgt de fine takter fra debuten op, og hun startede kun få gange mere.


Så kom Athene

Der var naturligvis store forventninger til anpartshesten Athene, idet hun med Final Appearance som far var helsøster til Miss Fyns Tivolis hidtil bedste afkom, Amusement. Athene nåede kun et prøveløb som 2-årig, men hun kom godt efter det i sin klassiske sæson hvor hun var anden bag Sibelius i Dansk Derby og tredje bag La Petite Chinoise i Dansk Oaks. Som 4-årig satte hun i to omgange en række af Skandinaviens bedste hopper til vægs med overlegne triumfer i både Primatico Hoppeløb og Sceptre Stakes. Derudover var hun tredje bag Funny Legend i Dansk Breeders’ Cup. Athene fortsætter i træning i 2006 og bliver atter spændende at følge.


Medusa og Airboss

Akkurat som sin helsøster Athene nåede nu 3-årige Medusa kun at kvalificere sig i et prøveløb som 2-årig, men med sine søskendes store evner taget i betragtning vil den Søren Jensen-trænede hoppe utvivlsomt blive fulgt med spænding – hun er trods alt helsøster til to hopper der begge opnåede andenpladser i Dansk Derby. 2-årige Airboss (Richard Of York) er også kommet i træning nu, og han kan måske vise sig at blive Miss Fyens Tivolis første afkom med lige så meget early speed som hende selv.


Føl efter Funambule

For kort tid siden nedkom Miss Fyns Tivoli med sit 2006-føl, et smukt velskabt hingsteføl efter Funambule. Det er første gang den danske avlshoppe har været udenlands for en bedækning, og med på rejsen var også hendes datter Forza, som ligeledes venter føl ved samme hingst i næste måned. Når man har opdrættet to afkom der begge sluttede på andenpladsen i det løb man allerhelst vil vinde, ja så stiger intensiteten og lysten til at nå det ene trin højere, og hos Nina Falck og Gert Larsen lever drømmen i bedste velgående.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top