fbpx

Margareta Wettermarks Minneslöpning – nyt storløb i Malmö

På den svenske Derbydag søndag den 12. august udskrives et storløb for 3-årige og ældre hopper til minde om svensk galopsports “first lady” i den sidste halvdel af det 20. århundrede, Margareta Wettermark.


“Margareta Wettermark, der gik bort i 2003 efter en enestående karriere indenfor galopsporten som både træner, opdrætter og foreningsleder, har betydet uoverskyggende meget for svensk galop, og hendes navn får hermed sin velfortjente plads med indstiftelsen af dette løb, som bliver landets hidtil pengestærkeste opgør for 3-årige og ældre hopper”, fortæller Jägersros sportschef Bo Gillborg.

Margareta Wettermarks Minneslöpning overtager formelt det tidligere Scandinavia Cup, hvilket betyder at løbet også får overført statusen som Listed Race. Bagved initiativet står først og fremmest svenske Kirsten Rausing. Kirsten driver et fuldblodsstutteri i verdensklasse på Lanwades Stud i Newmarket, og var den første udenlandske statsborger der blev optaget i The Jockey Club, hvilket skete i 1990. Rausing er desuden bestyrelsesmedlem i

The Jockey Club Estates Ltd, og tidligere har hun været involveret i både British Bloodstock Agency (BBA) og The English National Stud.

Kirsten Rausing var i lighed med Margareta Wettermark uhjælpeligt fastbundet til den galopsporten i sine ungdomgsår, og hun var tæt knyttet til både Margareta, hendes mand Allan og datteren Anna. Kirsten og Margareta knyttede et livslangt og inderligt venskab, og sidstnævnte omtalte ofte Kirsten som “min anden datter”.

“Det glæder mig at kunne hædre Margareta Wettermarks minde gennem sponseringen dette løb. Med tanke på hendes usammenlignelige store indsatser for både svensk og skandinavisk galopsport og fuldblodsavl igennem mange årtier, føles det særdeles betydningsfuldt at løbet også er klassificeret som Listed”, udtaler Kirsten Rausing, og fortsætter: “Jeg og mange andre husker Margaretas store kundskaber, erfaring og entusiasme med stor taknemlighed. Den indsats hun gjorde for sporten og avlens kvalitetsforbedring bliver aldrig glemt af dem der ligesom mig drog så stor nytte af hendes venskab og kundskab”.

Margareta Wettermark, født Cronhielm, var den første kvinde der både kørte travløb og red galopløb i Sverige. Hun startede først en “skrivebordskarriere” på Travforbundet i Stockholm, men skiftede kort tid efter til en aktiv karriere i galoppen, og blev sidenhen den første kvindelige træner med professionel licens – ikke bare i Sverige, men i hele Europa!

Margareta Wettermark opnåede at vinde samtlige klassiske løb i Sverige, og hun drev sammen med sin mand Allan stutteriet Vasaholm hvor fremgangsrige avlshingste som Hornbeam og Jimmy Reppin stod opstaldet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top