fbpx

Manomission tilbage – kurs mod Breeders’ Cup

En af sidste års store derbyfavoritter, Stald Racing4Alls brune hingst Manomission (Richard Of York – All Fair v. Always Fair), forsvandt pludselig ud af billedet grundet en overanstrengelse i det højre forben kort tid før Dansk Derby.

I første omgang regnede både træner Bent Olsen og hingstens ejere Cliff og Susanne Schwartz med at Manomission ville vende tilbage senere på året, men efter samråd med dyrlæge Poul Hjorth og eksperter på Helsingborg Dyrehospital, valgte kredsen at holde Manomission i ro resten af sæsonen.

Det var uden tvivl hårdt for Cliff og Susanne Schwartz at miste starten i Dansk Derby. Manomission havde overvintret som favorit til Derby-sejren, og sæsonen var startet vældig lovende med bl.a. andenpladsen i Dansk 2000 Guineas bag Ready Eddie. Først få dage inden den endelige starterklæring blev beslutningen taget, og i stedet for en plads i startboksen blev Manomission sendt tilbage til sit fødested på York Stutteri, hvor han blev passet og plejet over sommeren.

Ved sæsonens afslutning kom Manomission tilbage til Bent Olsen på Hvidegården, med håbet om at den lange løbspause ville gøre ham ligeså god som tidligere.

Hidtil er genoptræningen forløbet perfekt, og hingsten ser allerede på nuværende tidspunkt blændende ud: “Vi har konditionstrænet ham siden han kom tilbage, og han følger faktisk det samme program som vores derbyheste. Så snart vejret bliver varmere begynder vi at cantre ham, og så må vi krydse fingre for at han også holder til det når træningen bliver hårdere frem mod sæsonstarten”, forklarer Bent Olsen.


Dansk Breeders Cup

Manomission stod meldt i næsten alle store 3-årsløb i Skandinavien i fjor, heriblandt Svenskt og Norsk Breeders Cup. I år søger kredsen omkring hesten naturligvis revanche i den danske udgave der er forbeholdt de 4-årige heste. “Manomissions store chance i år er Dansk Breeders Cup den 16. maj, hvor førstepræmien er 250.000 kroner.

Udover dette løb har vi ikke lagt nøjagtige planer for ham, men det er da givet at et løb som Skandinavisk Grand Prix også florerer blandt mulighederne”, siger Olsen, der i år har måtte sige farvel til tophesten Easy Boy, som istedet er gået i træning hos Desmond Scarlett.

Easy Boy er ligesom Manomission en hest der har Dansk Breeders Cup som sin hovedopgave i 2003, og Bent Olsen er selvfølgelig ked af at miste så god en hest, men påpeger at 4-årsholdet stadigvæk står godt rustet.

Udover Manomission er Eko Sheraton også en hest med høj kapacitet, og træneren mener at hestens præstationer i 2002 var klart undervurderede: “Der er ikke så meget opmærksomhed rettet mod Eko Sheraton, hvilket er underligt idet han sidste år stod for nogle af de bedste danske 3-årspræstationer.

Han var kort slået i debuten af nyimporten Silver Tango, men fik herefter en ufrivillig pause og måtte springe Dansk 2000 Guineas over. Han var fjerde i Dansk Derby, 2. i Norsk St. Leger og vandt Svenskt Breeders Trophy Trial, hvilket jeg regner for god nok form til en topplacering den 16. maj, så Eko Sheraton er ikke en hest man helt skal glemme”, fortæller Bent Olsen, der selv sadlede vinderen af sidste års Dansk Breeders Cup, Tough Line.

Bent Olsen er i øvrigt lige vendt hjem fra Doncaster Sales i England, hvor han købte en Common Grounds-hoppe til Stutteri Østerbygaard, en Indian Ridge-hoppe til Berner Olsen, samt en åring efter Mister Baileys til sig selv.

Åringen står nu på Havreholms Stutteri på Fyn, hvor det bliver indtil det skal i træning på Hvidegården næste år. “Det er en spændende hest, som jeg vil beholde selv. Jeg tør simpelthen ikke sælge den, for i denne branche er man altid nødt til at være forberedt – man ved jo aldrig hvad der kommer og går”, slutter Bent Olsen med et glimt i øjet.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top