fbpx

Mandrake El Mago-føl på Stutteri Nova

På det fynske Stutteri Nova folede Saumarez-datteren Sypha i fredags et hingsteføl efer den tidligere skandinaviske champion Mandrake El Mago (Golden Voyager), og dette er det første rapporterede føl i Danmark efter den chilenskfødte stjerne som vandt halvdelen af sine 18 karrierestarter og indløb over tre millioner kroner.


Blandt Mandrake El Magos række af storslåede sejre huskes den overlegne triumf i Pramms Memorial (L) i 2003, hvor han med mere end fem længder pulveriserede et felt bestående af bl.a. Honeysuckle Player og Royal Experiment.

Mandrake El Mago vandt Stockholms Stora Pris (L) i både 2003 og 2004, i sidstnævnte besejrede han Binary File med halvanden længde, og samme år slog han endvidere til i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll.

Desværre sluttede Mandrake El Magos karriere grundet en skade alt for tidligt, og han løb for sidste gang i Stockholm Cup International (Gr.3) 2004, hvor han sluttede som bedste skandinaviske hest på tredjepladsen bag de to engelske deltagere Collier Hill og Foreign Affairs.

Mandrake El Mago virker nu i avlen i Sverige, og med Stutteri Novas hjælp har han fået en god chance for at bevise sit værd. Det nyfødte hingsteføl har nemlig gode forudsætninger for at nå rigtig langt, idet moderen Sypha tidligere har produceret Klampenborg Classic-vinderen Bongo Bello (Asaasy) og det klassiske håb Lexmark (Kateb), som vandt sin eneste start i fjor.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top