fbpx

Mægtige Slava Ukraini fuldførte Derby/Breeders’-doublen

Med to sikre længder sikrede Stald Handshakes 4-årige Slava Ukraini sig fredag aften sin plads i historien ved siden af Halfsong, Peas And Carrots, Suspicious Mind, Queen Rouge og Iron Butterfly som den sjette vinder af både Dansk Derby og Dansk Breeders’ Cup.Undervejs i det 1800 meter lange opgør blev der langt frem til Rikke Rohbach Bondes Bronx Carlras (Juniper Tree) og Bettina Andersens Lucien (Hurricane Red), som lagde ud i et højt tempo.

Da feltet ramte midten af opløbssvinget, havde Slava Ukraini passeret staldkammeraten Cotton Eye Joe, og Carlos Lopez var vanen tro iskold og gav først sin hest endelig marchordre da den lige strækning var nået.

Det tog lidt tid at indfange Lucien, men i realiteten var der aldrig nogen tvivl om hverken udfaldet eller om hvem der bare er Breeders’-kongen i årgangen.

Starten går til Dansk Breeders’ Cup. Foto: Burt Seeger.

Selv om han endnu engang blev noget magelig alene i front, holdt Moohaajim-sønnen sin fart til målstrgeen, som han skar med to længders afstand til Søren Jensens stærkt afsluttende Silver Wings (Appel Au Maitre), der på de sidste meter fratvang Gravity (Wilshire Boulevard) tredjepladsen.

Siden fulgte Lucien og Silverflame (Pistachio) på de sidste pladser i præmierækken.

Med sejren i Dansk Breeders’ Cup øgede Slava Ukraini sin i forvejen bugnende konto med 250.000 kroner, og for Lars Chr. Nielsen var der dobbelt op på opdrætterpræmien.

Ekstra morsomt blev Dansk Breeders’ Cup for den ene af Slava Ukrainis fem delejere, Jakob Dalhoff, som udover sine 20% i vinderen også ejer andenhesten Silver Wings.

Slava Ukraini og Carlos Lopez på vej mod en sikker Breeders’ Cup-triumf foran Silver Wings, Gravity og Lucien. Foto: Burt Seeger.

Det var Slava Ukrainis tredje start i 2024. Et år, som allerede blev indledt med en niendeplads i Saudi International Handicap i slutningen af februar.

To måneder senere var den brune hingst for første gang tilbage på Klampenborg siden Derbytriumfen i fjor, og hér afsluttede han stærkt til andenpladsen bag Good Fortune (Appel Au Maitre) i Danish Jockey Club Cup (L).

Slava Ukraini og Carlos Lopez skærer målstregen som vindere af Dansk Breeders’ Cup 2024. Foto: Burt Seeger.

Herefter var det mest naturlige selvfølgelig at gå direkte efter Dansk Breeders’ Cup, også selvom Slava Ukraini ville have haft en god chance i søndagens Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Bro Park, og vi skal nok få rigeligt med muligheder for at se ham mod de allerbedste på græs fremover.

Niels Petersen og Carlos Toro med Slava Ukraini og Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger.

For træner Niels Petersen var Slava Ukraini den femte vinder af Dansk Breeders’ Cup, og den tredje, som året forinden havde vundet Dansk Derby.

Petersen vandt for første gang Dansk Breeders’ Cup i 2014 med Whistler (Academy Award), derefter i 2016 med Karmastrikesback (Academy Award), i 2017 med Suspicious Mind (Appel Au Maitre) og senest i 2022 med Iron Butterfly (Swipe).

Sejrsglæde efter Breeders’ Cup-sejren. Foto: Burt Seeger.

Carlos Lopez tog sin tredje sejr i opgøret, 11 år efter at have vundet det for første gang med Hanne Bechmann-trænede The Kicker (Binary File).

Carlos Lopez og Elione Chaves sender en hilsen til Jakob Dalhoff i Ukraine. Photo: Burt Seeger.

For Lars Chr. Nielsen var det den første opdrættersejr i Dansk Breeders’ Cup, men pudsigt nok var han tæt på i 2012, hvor Songline-datteren Rayna blev nummer to til Cantenac (Academy Award).

Rayna skulle sidenhen gå i avlen og blive mor til – Slava Ukraini!

Ejere og opdrættere bag Slava Ukraini – minus delejerne Jakob Dalhoff og Morten Buskop. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top