fbpx

Lea Olsen tog Derbyhåbet og Championship Day Sprint

Karin Salling fejrede en storartet lørdag på Klampenborg med hele tre besøg i vindercirklen. Udover Rikke Bonde-trænede King Davids triumf i Copenhagen Golden Mile (L), blev det også til sejre i Championship Day Sprint med King Ferdinand og i Derbyhåbet med 3-årige Garlic. Begge signeret af Lea Olsen.


King Ferdinand og Jacob Johansen vinder Championship Day Sprint foran Sandtastic. Foto: Burt Seeger.

King Ferdinand (Elusive City) er kort inde i sin 4-årssæson ved at udvikle sig til en rigtig topsprinter. Han stod på papiret hårdt til i Championship Day Sprint over 1200 meter, hvor han skulle give to kilo til både Sandtastic (Footstepsinthesand), Fiftyshadesfreed (Verglas) og Sanary (Invincible Spirit).

Heste, som i forvejen stod mellem fire og seks kilo højere i handicap end sidste sæsons Jyllandsløbsvinder. Men King Ferdinand trodsede sin topvægt og besejrede Sandtastic med trekvart længde i hænderne på Jacob Johansen, som for første gang sad op på den brune vallak.

Karin Salling, Lea Olsen og Jimmy Risgaard med King Ferdinand og Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien var 50.000 kroner værd for Karin Salling, som hér så King Ferdinand vinde for ottende gang i sine 12 første karrierestarter.

Den Hjortebo-opdrættede hest nærmer sig nu med stormskridt 90 i handicap, og nu skal der ikke meget yderligere udvikling til før, at han er i stand til at matche øjeblikkets allerbedste skandinaviske sprintere på græs.


Feltet på vej rundt svinget i Derbyhåbet med Saint Javelin forrest og Professos brækkende ud i banen. Foto: Burt Seeger.

Et par løb forinden havde Lea Olsen sadlet sin første vinder på dagen, denne gang i form af Outstrip-sønnen Garlic, som fulgte op på sin lovende debut i april ved at besejre Jan-Erik Neuroth-trænede Amason (Appel Au Maitre) i Derbyhåbet over 2200 meter.

Garlic og Amason udkæmpede deres tvekamp langt foran det øvrige felt i Derbyhåbet. Foto: Burt Seeger.

Garlic kom til at slås mere for sin favoritsejr end forventet, men Amason var afgjort bedre end det handicap på 65 han kom til Klampenborg med, og de to første var fem længder foran tredjehesten Finn Ind Forever (Juniper Tree), samt hendholdsvis halvanden og to længder foran Lady Macallan (Al Shemali) og Chappel (Appel Au Maitre), som kom ind i opgøret med 70, 70 og 75 i form.

Garlic og Oliver Wilson sejrer i Derbyhåbet foran Amason med Sandro De Paiva. Foto: Burt Seeger.

Garlic, der er opdrættet på Stutteri Hjortebo af Jenny Katrine Boye, kan nu kalde sig ubesejret efter sine to første karrierestarter, og han fik samtidig som én af de første i årgangen bevist, at længere distance passer ham fortræffeligt.

Foruden sine to dagsvindere kunne Lea Olsen tage tilbage mod Aarhus med en andenplads i Dansk 2000 Guineas med Biot (City Light) og en fjerdeplads i Copenhagen Golden Mile (L) med Sir Jeffrey (Hunter’s Light).

Karin Salling tager imod sin Derbyhåbs-vinder Garlic. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top