fbpx

Lars Kelp og Søren Jensen købte heste for 1,5 millioner

Årets Yearling Sale i Deauville slutter først mandag, men allerede nu er de to Klampenborg-trænere Søren Jensen og Lars Kelp godt tilfredse efter at de tilsammen har indkøbt heste for mere end halvanden millioner danske kroner.


Lars Kelp fik igennem MAB Agency i første omgang hammerslag på lot 82, en brun hingst efter den High Chaparral og Lomitas-datteren Zaza Top. High Chaparral vandt i sin aktive karriere både Budweiser Irish Derby (Gr.1), Irish Champion Stakes (Gr.1) Racing Post Trophy (Gr.1) og Breeders’ Cup Turf (Gr.1) to gange, og Sadler’s Wells-sønnens første årgang er nu to år gamle.

Åringens mor Zaza Top vandt fire løb i Tyskland, heriblandt Hoppegartener Stutenpreis der Dreijährigen (L), og hun var derudover bl.a. placeret 2. i Premio Dormello (Gr.3) i Italien. Zaza Top er i avlen mor til Galileo-sønnen Zoe Dream, der i år har vundet to gange i fire starter i Frankrig, og hun har desuden en 2-årig hoppe efter Anabaa i træning i Tyskland.

Åringen er opdrættet af tyske Gestüt Fährhof og blev handlet for 100.000 euro, svarende til godt og vel 750.000 danske kroner.

Lars Kelp og MAB Agency var senere på spil igen og fik hammerslag på lot 217, en hingst efter den nye australske avlshingst Reset og Mondrian-datteren Diandrina.

Zabeel-sønnen Reset vandt som aktiv Australian 2000 Guineas (Gr.1) og Futurity Stakes (Gr.1), og dette er hans første årgang.

Åringens mor Diandrina vandt tre gange og var desuden placeret tre gange i kun otte starter i Tyskland, og hendes første afkom er en 2-årig hingst efter Xaar, der ligeledes trænes i Tyskland.

Diandrina er efter den tyske Championhoppe Diasprina, og dermed er hun søster til den tyske 1000 Guineas (Gr.2)-vinder Diacada og Championhoppen Desidera, som igen har produceret den tyske Derby-2’er Dickens.

Åringen er i øvrigt nært relateret til lot nummer to på Dansk Galops Åringsauktion, en brun hingst efter Silca Legend og hoppen Dianella, som selv er ud af en søster til Diandrina. Prisen for åringen var 35.000 euro, svarende til ca. 260.000 danske kroner.

Søndag aften fik Søren Jensen sammen med MAB Agency handlet lot 271, en hoppe efter Elusive City og Ashkalani-datteren Saskya’s Dream.

Elusive City vandt som aktiv Prix Morny (Gr.1), og hans første årgang er på auktion nu. Moderen Saskya’s Dream er vinder i Frankrig og i avlen har hun produceret Barathea-sønnen Epimethee, der er vinder af fire løb i Frankrig, og i år har hun en 2-årig hoppe efter Hawk Wing.

Saskya’s Dream er selv halvsøster til Listed-vinderen Sweet Story og Kaldoun-datteren Shy Lady, der selv er mor til St. James’ Palace Stakes (Gr.1)-vinderen Zafeen. Fra samme familie kommer bl.a. Godolphins Gruppe-2-vinder Diffident og Breeders’ Cup Mile (Gr.1)-vinderen Opening Verse.

Hoppeåringen kostede 70.000 euro, svarende til ca. 520.000 kroner, og hun blev købt i kommission for Stald Seeland.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top