fbpx

Kriteriums-vinderen Black Ern gør come-back i Deauville

I 2003 hørte Young Ern-sønnen til blandt Skandinaviens ypperste 2-årige heste, og fire starter som “juvenile” resulterede i tre sejre, heriblandt den spektakulære sejr i Svenskt Kriterium hvor han med Joakim Brandt i sadlen besejrede No Exit med et kort hoved. Som 3-årig startede Black Ern ligeledes fire gange, og han vandt Svenskeliten over 2400 meter på sin daværende hjemmebane Täby, inden han blev bragt til start som outsider i Svenskt Derby.


I dette opgør sluttede Black Ern på en fin fjerdeplads bag Zenato, Farouge og Ave Pimiento, men dette blev også sidste gang det skandinaviske publikum fik hesten at se, idet en skade siden har holdt ham væk fra væddeløbene i 17 måneder. På fredag er Black Ern klar til et comeback, når han på Deauvilles fibersand bringes til start over 1300 meter for sin træner Pia Brandt og ejer Stall Rio.

Løbet, Prix De Luthard, har en samlet præmiesum på 14.000 euro, hvoraf halvdelen går til vinderen. Black Ern, der hidtil har vundet fire af sine otte karrierestarter, har indtjent et godt stykke over en halv million kroner i Skandinavien, og det bliver naturligvis interessant at følge den tidligere Kriteriums-vinder i dette comeback. Pia Brandt har i øvrigt meldt sidste års svenske Derby-2’er Invertiel i Prix des Commeuax over 1500 meter i Deauville på lørdag.

Invertiel har hidtil startet to gange i Frankrig med først en tredje- og senest en andenplads, så mulighederne for en sejr denne gang ser gode ud. I samme løb har Flemming Poulsen i øvrigt meldt 4-årige Power Of Wind, der senest sluttede bag Invertiel i et lignende løb i Deauville.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top