fbpx

Klampenborg-trænere fylder op i Jägersros sidste 2-årsløb

Bettina Andersen, Bent Olsen og Søren Jensen er med til at sætte præg på årets sidste løbsdag på søndag i Malmö – navnlig i de to opgør for den yngste årgang over 1200 og 1600 meter.


King Of (gul/orange) ved andenpladsen bag Pura Vida på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Maidenløbet over 1600 meter for de 2-årige får ni deltagere til start, heriblandt Bettina Andersens Golden Hema (Havana Gold) og Bent Olsens King Of (Footstepsinthesand).

Sidstnævnte kommer fra en andenplads over 1200 meter på Klampenborg, hvor han så ud til at have afgjort midt i opløbet, hvorefter han blev overrumplet af stærkt afsluttende Pura Vida (Gustav Klimt).

Nu skal King Of for første gang prøve Jägersros dirt, og værste konkurrent kan meget vel blive Lennart J:r Reuterskiölds Hustler (Almanzor), som debuterede med en klart godkendt tredjeplads bag talentfulde Fourth Commandment (Amaron) og Keep On Dancing (Moohaajim), men foran den senere Kriterium Consolation-vinder American Zodiac (Juniper Tree).


Longchamp og Jacob Johansen danner atter par på søndag. Foto: Burt Seeger.

I vinderløbet over 1200 meter for de 2-årige er Bettina Andersen og med i form af Longchamp (Evasive), som efter en let sejr i debuten på Klampenborg endte langt slået i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Nu får Longchamp også sin første start på dirt, og det samme gælder for Søren Jensen-trænede Queen Of Hearts (Pistachio), der akkurat som Longchamp har aflagt maidentitlen på Klampenborg og som senest var tredje i Basnæsløb bag Slava Ukraini (Moohaajim) og Macia (Wilshire Boulevard).


Nuevo Estrella var anden bag Bugatti BF i Skånelandlöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Tredje Klampenborg-deltager i opgøret er Bent Olsens Nuevo Estrella (Kodiac), som allerede har bevist, at han går fortræffeligt på Jägersro. Nuevo Estrella var nemlig anden i Skånelandlöpning over 1600 bag Bugatti BF (Creative Cause), og at han nu kommer ned i distance igen bør kun være en fordel.

Med er også Francisco Castro-trænede Footfall (Footstepsinthesand), som virkelig banker på til en sejr efter fire andenpladser i seks starter. Halvbroderen til den danske avlshingst Wentworth (Acclamation) er næsthøjest handicappet i løbet, fire kilo under Nuevo Estrella.

En afstamningsmæssig joker findes også i form af Jessica Longs debutant Ayani – en søn af Starspangledbanner (Choisir) og superhoppen Inaya (High Chaparral) og dermed også halvbror til højkapable Or Harry (Lawman).


Plata O Plomo, der herover ses vinde på Meydan, er starterklæret i finaledagens første løb. Foto: Dubai Racing Club.

Finaledagen på Jägersro byder endvidere på et gensyn med Susanne Berneklint-trænede Plata O Plomo (Paddy O’Prado), der her starter for første gang siden to opgaver på Meydan i februar.

Den tidligere Pramms-vinder har på tallet fået noget nær et straffespark i det indledende Silverlöpning, og en sejr i årsafslutningen vil sikkert blive et populært indslag i Jägersros sejrsområde.

Herunder ses startlisten til sæsonfinalen på Jägersro. Programmet foreligger tirsdag morgen.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top