fbpx

Klampenborg fredag: Silver Wings holder nøglen til Derbyporten

Det bliver en begivenhedsrig uge på de skandinaviske væddeløbsbaner. Tirsdag rides der på Bro Park, onsdag i Aalborg, torsdag på Øvrevoll og fredag på Klampenborg, inden Jägersro tager over med deres Derbyweekend lørdag og søndag.


Søren Jensen med 3-årige Silver Wings og Oliver Wilson efter sejren i Derbyhåbet. På fredag gælder det Derby Trial Stakes.  Foto: Burt Seeger.

Fredag aften i Klampenborg byder på Derby Trial Stakes over 2200 meter. Traditionelt set er det sidste reelle mulighed for Derbykandidaterne til at sikre sig en adgangsbillet til Dansk Derby, og fredagens felt rummer også en række deltagere, som nu er nødt til at levere for alvor.

Søren Jensen-trænede Silver Wings (Appel Au Maitre) er den eneste blandt de otte, som på nuværende tidspunkt har en direkte billet med 81 i handicap på en delt fjerdeplads.

Silver Wings er dermed også nøglen til den forjættede port for de syv konkurrenter, der skal forsøge at besejre favoritten og som minimum nå op omkring 79-80.

Lazy Susan på vej mod sin maidensejr på Klampenborg. Bent Olsens Derbyhåb er ligesom Silver Wings opdrættet i Sverige af Pernilla Nilsson. Foto: Burt Seeger.

Den store joker i denne sammenhæng må være Jessica Longs Ray’s Moon (Sea The Moon), som debuterede med en andenplads på Jägersro og senest leverede en iøjnefaldende ophentning i sin første start på Klampenborg.

Ray’s Moon, hvis mor Ray (Rock Of Gibraltar) bl.a. vandt Fawzia Stakes på Klampenborg og Listed-opgøret Bloomers’ Vase (L) på Bro Park, vil givet elske at få længere distance under hovene, samtidig  med at han nu udstyres med blinkers for første gang og højst sandsynligt vil trives med den regn der i skrivende stund falder over Danmark.

Ray/Kevin Stott fanger akkurat Manacor/Manuel Santos i Juniper Tree Fawzia Stakes. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Herover ses Ray sammen med Kevin Stott akkurat fange Derbyvinderen Manacor på stregen i Fawzia Stakes. Foto: Burt Seeger.

Ray’s Moon kan blive den femte danske Derbykandidat fra Jessica Long, som allerede står med Ayani (Starspangledbanner), Bud (Moohaajim), I Got Company (Fast Company) og Keep On Dancing (Moohaajim) indenfor Top-15.

Fredagen på Klampenborg byder udover Derby Trial Stakes bl.a. også på Klampenborg Classic og Stratford-On-Avon Ærespræmie.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top