fbpx

Kentucky Derby-vinderen Big Brown skadet og pensioneret

Det bliver med sikkerhed ikke til det exceptionelle møde mellem de to champions Curlin og Big Brown i det forestående Breeders’ Cup Classic (Gr.1) på Santa Anitas polytrack den 25. oktober. Kentucky Derby (Gr.1)-vinderen Big Brown har nemlig med øjeblikkelig virkning sluttet karrieren med en alvorlig skade.


“Det er tragisk. Big Brown var i fantastisk form, vi havde gjort alt for at forberede ham optimalt op til mødet med Curlin i Classic, men hesten rev halvdelen af hoven af under et træningsarbejde på Aqueduct”, fortæller hestens delejer Michael Iavarone til bloodhorse.com.

Big Brown slutter dermed karrieren efter syv sejre i otte starter, heriblandt både Kentucky Derby (Gr.1), Preakness Stakes (Gr.1) og Haskell Invitational (Gr.1). Boundary-sønnens eneste nederlag kom i det tredje ben af the US Triple Crown, Belmont Stakes (Gr.1), hvor han blev taget op og kom skadet hjem til stor skuffelse for hele væddeløbsnationen, der for alvor havde øjet chancen for at få den første amerikanske Triple Crown-vinder i præcis 30 år.

Big Brown starter til næste år sin avlskarriere på Three Chimneys Farm i Kentucky, der i mange år var hjem fra Triple Crown-vinderen Seattle Slew, og i dag også huser Kentucky Derby (Gr.1)-vinderen Smarty Jones.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top