fbpx

Kentucky Derby-triumf for favoritten Orb

Det blev Malibu Moon-sønnen Orb, der foran mere end 150,000 mennesker trak sig sejrrigt ud af den 139. udgave af Kentucky Derby (Gr.1) på Churchill Downs.Under jockey Joel Rosario, der for lidt over en måned siden også red Animal Kingdom til sejr i Dubai World Cup (Gr.1), udnyttede forhåndsfavoritten et nærmest vanvittigt indledningstempo sat af Mike Smith på storoutsideren Palace Malice.

Rosario satte for alvor gang i Orb på sidste del af bagsiden, og ved indgangen til opløbet havde hingsten fået kontakt til de forreste. Herfra trak Orb sikkert fra, og der var aldrig tvivl om, at sejren skulle gå til Orb og træner “Shug” McGaughey.

McGaughey sadlede sin blot syvende Kentucky Derby-starter, og det var den første siden 2002. McGaughey har aldrig tidligere vundet rosernes løb, men han kom tæt på i 1989, da hans populære Easy Goer blev anden bag Sunday Silence.

Orb vandt sin femte sejr i otte karrierestarter, og efter en 2-årssæson hvor han først fik aflagt sin maidentitel i det fjerde forsøg, er han hidtil gået ubesejret igennem 2013 med fire triumfer.

De tre første blev vundet på Gulfstream Park i Florida, i henholdsvis et Allowance Optional Claiming, Fountain Of Youth Stakes (Gr.2) og senest Florida Derby (Gr.1).

Førstepræmien i Kentucky Derby (Gr.1) var lidt over 1,4 millioner US$.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top