fbpx

Kelp-double i Norsk Oaks – Our Actress slog Coolmore Rocks

2007 har ikke ligefrem været nogen dans på roser for Klampenborgs vice champion Lars Kelp, der tidligt på året mistede Peas And Carrots ud af stalden og siden måtte pensionere Binary File, men tirsdag aften var der for alvor tale om oprejsning da den danske træner fik en dobbeltsejr i Norsk Oaks på Øvrevoll.


Sejren i det klassiske opgør gik til Act One-datteren Our Actress, der i sin femte start vandt karrierens første sejr efter et veldisponeret ridt af chilenske Carlos Lopez, der som den eneste valgte den korteste vej rundt opløbssvinget og dermed stjal værdifulde længder ind på opløbsstrækningen.

Our Actress måtte dog kæmpe hårdt for at holde staldveninden Coolmore Rocks/Olivier Peslier bag sig, og der var blot en hals imellem dem på målstregen, hvorefter der var tre længder til Tarjoo, What Budget og Ask Don’t Tell på de næste pladser.

Our Actress var i træning i England som 2-årig, og da Lars Kelp overtog hende sidste efterår havde han ikke regnet med at stå med hende i vindercirkelen i et klassisk opgør. “Jeg sagde til tøserne der ejer hesten, at hun var lidt af en kamel og at vi bare måtte prøve at få det bedste ud af hende. Jeg tror faktisk at hun er endnu bedre på dirt track, og derfor sigter vi nu imod Jockeyklubbens Avelslöpning på Jägersro”, fortalte Lars Kelp, der har vundet netop dette opgør to gange inden for de sidste tre år med henholdsvis La Petite Chinoise og Mrs Moneybags.

“Coolmore Rocks kom først rigtigt i gang for fem uger siden, og hun har gjort det fantastisk. Meningen med hende er at vi skal finde et lettere Listed Race et sted på kontinentet”, fortsatte Kelp om Rock Of Gibraltar-datteren, der var stor i nederlaget under den franske verdensstjerne Olivier Peslier.

Førstepræmien i Norsk Oaks gav 125.000 norske kroner til Lady Doc, Birthe Müllertz og Kiddy Elsass, der tidligere har fejret store triumfer sammen med bl.a. Breeders’ Trophy-vinderen Correze.

Sejren med Our Actress var ikke dagens eneste for chilenske Carlos Lopez, der i Norsk Rikstoto Rekrutteringsløp over 1600 meter red 2-årige Hermion først over stregen med halvanden længdes afstand til Amazer/Fernando Diaz og staldkammeraten Artie Bucco/Fredrik Johansson.

Hermion er efter Final Appearance og opdrættet i Danmark på Stutteri Hjortebo. Det 2-årige talent ejes af i Danmark bosatte Morten Buskop, men trænes på Øvrevoll af Wido Neuroth. Der var 32.500 kroner i førstepræmie til Hermion.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top