fbpx

Kamp om favoritværdigheden i Dexia Dansk Derby

De to Guineas-opgør er ikke søndagens eneste sportslige perler på Klampenborg.


I Svein Tuftes Mindeløb over 2200 meter kæmpes der nemlig om øjeblikkets favoritværdighed til Dexia Dansk Derby, når Carpe Diem får sin længe ventede sæsondebut i kamp for sin nye træner Lennart Reuterskiöld Jr.

Carpe Diem vandt fire af sine seks starter i fjor og tjente 330.000 kroner. Hans store gennembrud kom i Vinterfavoritternes Ærespræmie, hvor han med kort hoved nedkæmpede Hot Marta. I sin efterfølgende start var det endnu engang Richard Of York-sønnens store fighterhjerte der blev afgørende, da han på de sidste meter strøg forbi Simian og afgjorde Svenskt Kriterium til sin fordel.

Carpe Diem har lige siden sejren i Svenskt Kriterium haft formen sigtet på Dexia Dansk Derby, og det er med fuldt overlæg han først bringes i aktion nu. Han har naturligvis meget at leve op til oven på sin flotte 2-årssæson, men han stilles overfor noget af en prøvelse i årets første start, hvor han må give vægt til samtlige konkurrenter og bestemt ikke får noget foræret på forhånd.


Classical World igen?

Torben Christensen-trænede Classical World stod for en lille overraskelse, da han besejrede storfavoritten Dan Tucket i sin skandinaviske debut her på banen den 18. april.

Siden har Dan Tucket været ude og bekræfte den gode form i 2000 Guineas Trial, og med tanke på at El Prado-sønnen både har løb i kroppen og får to kilo af Carpe Diem, ja så kan han vise sig meget svær at have med at gøre i dette løb. Classical World er ikke tilmeldt Dexia Dansk Derby, men bruger i stedet dagens opgør som optakt til Ceres Jyllandsløb den 7. juni i Århus.


Itsagroom gør entré

Øjeblikkets højest handicappede hest med engagement i Dexia Dansk Derby er Fredrik Reuterskiöld-trænede Itsagroom, der blæste sine konkurrenter omkuld i sæsondebuten over 2400 meter på Jägersro.

Itsagroom, der er ud af Oaks-vinderen Saucy Girl og bror til bl.a. den svenske Kriteriums-vinder Saucy Bird og den svenske Derby-2’er

The Groom, galopperede sig med et slag ind blandt Derby-favoritterne, og han kommer i dag til Klampenborg for at teste banen inden det for alvor går løs søndag den 29. juni. Han er uden tvivl et virkelig interessant kort, og finder han rigtigt rundt på banen står han bestemt med vinderchance her.


Hvor god er Superman?

Som halvbror til både Derby-vinderen Lights Out og Gruppe-3-vinderen Hovman har Superman haft meget at leve op til afstamningsmæssigt. Han viste det ikke som 2-årig, men i år er han blomstret forbløffende op og har med to sejre i lige så mange starter forbedret sit handicap med 31 kilo fra 45 til 76.

Palatal-sønnens to første starter er begge sket i Provinsen, og først i dag hvor han for alvor møder skærpet konkurrence kan vi få tegnet et billede af hvor god Superman i virkeligheden er. Han står godt til vægtmæssigt her, og er faktisk bedre inde i løbet end Carpe Diem.


Tredje i træk til Vivaldi?

Bent Olsen sadler to af sine Derbykandidater i Svein Tuftes Mindeløb – Marezzo og den i år ubesejrede Vivaldi. Vivaldi og Marezzo løb mod hinanden den 2. maj, hvor Vivaldi slog sin staldkammerat med tre længder.

Det var dog med et løb i kroppen, og at Jacob Johansen endnu engang har valgt at sidde op på Marezzo kan måske vidne om at han er en hest i stor udvikling.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top