fbpx

“Hvad skulle jeg have gjort uden Oliver?”

”Vi skulle have vundet, men han gik i panik i paddocken og fik brugt lidt for meget af sig selv”, fortæller Bodil Hallencreutz til GalopSport i kølvandet på trænerens største merit nogensinde. Let’sgoforit sluttede torsdag aften tredje i Dubawi Stakes (L) på Meydan, efter at have ført det meste af vejen i hænderne på Oliver Wilson.


Oliver Wilson og Let'sgoforit i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.
Oliver Wilson og Let’sgoforit i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

”Det var de lukkede blinkers’ skyld”, fortsætter Bodil. ”Han kunne ikke håndtere at gå rundt med dem i paddocken, så han stejlede da Oliver sprang op på ryggen af ham”. Let’sgoforit fortsatte igennem paddockens rails og halvvejs over den omkransende hæk, og han måtte efterfølgende igennem to rutinemæssige dyrlægetjek før han fik lov at starte. Og heldigvis var der grønt lys.

Verglas-sønnen sprang godt af fra det inderste startspor og cruisede sig hurtigt i front.

”Oliver ville helst have haft ham ned som tredje-fjerde undervejs, men han gjorde det eneste rigtige og lod ham holde momentum hele vejen”, siger Bodil.

Reynaldothewizard vinder foran Cool Cowboy og Let'sgoforit. Foto: Andrew Watkins / Dubai Racing Club.
Reynaldothewizard vinder foran Cool Cowboy og Let’sgoforit. Foto: Andrew Watkins / Dubai Racing Club.

Ind på opløbet var Let’sgoforit fortsat fremragende gående, alt imens flere af konkurrenterne allerede var stået af. Ind på opløbet havde han stadigvæk et par længder og en overgang kunne man ane den helt store sensation, men trætheden meldte sig til slut og så gik både sidste års vinder Reynaldothewizard og Cool Cowboy forbi.

Let’sgoforit sluttede på en forrygende tredjeplads, slået med godt fire længder af vinderen og næsten fem længder foran den tidligere Gruppe-1-vinder Krypton Factor. En tredjeplads der var 15.000 US$ værd for Bodil Hallencreutz og Barbro Wethje.


Næste start 11. februar

Efter den fantastiske debut på Meydan har Bodil Hallencreutz allerede planen klar for det videre forløb, og det kan måske ende med en start i Dubai Golden Shaheen (Gr.1) på World Cup-dagen den 26. marts.

”Han bliver i hvert fald meldt i morgen, for det er jeg blevet opfordret til af arrangørerne efter i dag.  Han kommer ud næste gang i et Gruppe-3-løb den 11. februar og så er der ligeledes et Gruppe-3-opgør på Super Saturday den 5. marts. Alt afhængig af hvordan det går dér, får vi at se om vi har en hest til World Cup-dagen, men jeg er sikker på at han er bedre næste gang – og at han kan vinde hernede”, jubler Bodil Hallencreutz igennem telefonen med Meydans atmosfære i baggrunden.


Let'sgoforit havde det ikke nemt i Meydans paddock. Foto: Erika Rasmussen.
Let’sgoforit havde det ikke nemt i Meydans paddock. Foto: Erika Rasmussen.

Slipper for paddocken næste gang

Jägersro-træneren ser også ud til at kunne slippe for at lade sin hest gå rundt i paddocken når han starter næste gang. ”Jeg har allerede fået at vide, at han næste gang blot behøver at gå en enkelt runde i paddocken før han cantrer til start. Og så tror jeg slet ikke han behøver blinkers – han har gået med fleksible blinkers hjemme i Sverige, men hernede hvor de er forbudt, tror jeg det er bedst at starte helt uden”, siger hun.

”Vi havde ikke forudset problemerne i paddocken og jeg var langt mere ængstelig omkring det at få ham ind i startboksen, men han gik simpelthen lige ind uden problemer. Startbokspersonalet er så dygtige hernede, og chefstarteren havde rådet mig til at lade være med at træne ham ved startboksen, da det kunne gøre ham endnu mere klaustrofobisk”.


“Ingen ville have sat sig op på ham igen”

”Oliver gjorde det også upåklageligt. Tænk, hvis jeg havde haft en af de internationale ryttere booket til hesten. Ingen ville have sat sig op på ham igen efter hvad der skete oppe i paddocken, men Oliver kender hesten og vidste at det bare var at sætte sig op igen. Hvad skulle jeg have gjort uden ham? Han kommer definitivt til at ride ham næste gang – og næste gang igen”, slutter Bodil Hallencreutz, der på søndag flyver hjem til Sverige.

Hun skal også krydse fingre for Let’sgoforit den 30. januar – da gælder det dog ikke et løb på banen, men tværtimod kampen om titlen som Årets Hest i Sverige.


Se Let’sgoforit i Dubawi Stakes (L):


Resultat – Dubawi Stakes (L)

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top