fbpx

Hjortebo: Følsæsonen skudt i gang med royal reference

Kl. 23:30 på Kong Frederik X’s kroningsdag nedkom 5-årige Princess Luna med årets første føl på Stutteri Hjortebo. Princess Luna, som er en sparsomt startet halvsøster til Derbyvinderen Queen Rouge, folede en hingst efter Moohaajim, og mon ikke den nyfødte får en royal reference med sig, når han en dag skal navngives.


Princess Luna med sin nyfolede hingst efter Moohaajim (Cape Cross). Foto: Stutteri Hjortebo.

Princess Luna (Appel Au Maitre) er som sin storesøster Queen Rouge (Lord Of England) selv opdrættet på Stutteri Hjortebo, og hun var spået en stor og spændende karriere, da hun i 2022 fik debut som 3-årig.

“Desværre nåede det kun at blive til fire starter, og så købte vi hende tilbage af Karin Salling”, fortæller Iben Hjorth Buskop og fortsætter:

Princess Luna er en stor, flot hoppe som ligner sin egen mor Tolerate på en prik, og hun minder også meget om Queen Rouge“.

Iben Hjorth Buskop med årets første føl. Foto: Stutteri Hjortebo.

Tolerate (Dubawi) gik bort samme år som Princess Luna blev født, og hun nåede desværre blot at få tre afkom i Danmark. Queen Rouge var den første, og hun blev efterfulgt af Princess Lunas helbror King Richard, som sejrede fem gange på Jägersro og opnåede et handicap på 86.

Både Queen Rouge og Princess Luna viderefører nu blodlinjen på Hjortebo. En moderlinje, som fører tilbage til den tyske Listed-vinder Arionette, der var den næsthøjest handicappede 2-årige hoppe i Tyskland i 1983.

Arionette er halvsøster til Union-Rennen (Gr.2)-vinderen Anatas, den tyske 3-årschampion og St. Leger-vinder Anno, den tyske Derbyvinder Adlerflugs mormor Alya, samt ikke mindst Gruppe-3-placerede Allegretta, der blev mor til Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Urban Sea og dermed også mormor til bl.a. Galileo og Sea The Stars.

Hér er Moohaajim-sønnen kommet på benene efter folingen. Foto: Stutteri Hjortebo.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top