fbpx

Historiens sidste Galileo-åring solgt på offentlig auktion

Mandag eftermiddag gik en hingst gennem auktionsringen i Newmarket som den sidste åring nogensinde efter den mangedobbelte champion Galileo. Hingsten, der er opdrættet af Coolmore, blev solgt for 125,000 guineas til Breeze Up-fremstilleren Roderic Kavanaghs Glending Stables.


Den brune hingst, lot 171 på Tattersalls December Yearling Sale, blev som den sidste Galileo-åring nogensinde solgt på offentlig auktion. Foto: Tattersalls.

Galileo-sønnen er ud af den Listed- og Gruppe-3-placerede Clodovil-datter Manderley, som i forvejen har produceret Listed-vinderen og Gruppe-3-placerede Hidden Dimples (Frankel).

Manderley er helsøster til den Gruppe-2-vindende avlshingst Gregorian og halvsøster til den australske Listed-vinder Naval Warfare (Born To Sea), mens moderlinjen rummer yderligere gode navne som Listed-vinderen Balmont Mast og den femdobbelte Gruppe-2-vinder Premio Loco, som for 11 år siden også lagde vejen forbi Jägersro og sejrede i Pramms Memorial (Gr.3).

Hingståringen var fremstillet af The Castlebridge Consignment på vegne af Coolmore. Foto: Tattersalls.

Roderic Kavanagh indikerede efter mandagens historiske køb af Galileo-åringen, at hingsten meget vel kan vende tilbage i auktionsringen til Newmarkets Craven Breeze Up Sale i april:

“Han er født 13. maj, så han er måske lidt på den sene side til at breeze, men umiddelbart er det planen”.

Galileo blev født i Irland i 1998 og var efter tidens største avlsmatador, Sadler’s Wells (Northern Dancer) og ud af Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1)-vinderen Urban Sea (Miswaki).

Han fik allerede med sin første årgang en klassisk vinder i Irland, da datteren Nightime vandt Irish 1000 Guineas (Gr.1) – og tidligere i år blev han far til sin Gruppe/Grade-1-vinder nummer 99 i fladløb, da hans 3-årige datter Warm Heart sejrede i Yorkshire Oaks (Gr.1).

Galileo gik i en alder af 23 bort i juli 2021 i sit hjem på Coolmore.

Galileo, 1998 – 2021. Foto: Coolmore.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top