fbpx

Hestesportens Galla: Peas And Carrots var omdrejningspunktet

Lørdag aften blev Hestesportens Galla afholdt på Hotel Skanderborghus, og indenfor galopsporten var Peas And Carrots nøglen til hele tre af kategorierne.


Final Appearance-sønnen blev nemlig selv yderst fortjent kåret til Årets Galophest efter sine fremragende gevinster i både Vinterfavoritternes Ærespræmie og Svenskt Kriterium. Peas And Carrots blev efter sin sidste start i fjor solgt til Dr Omar Zawawi fra Oman, og dette blev flot afspejlet i at hans søn var fløjet fra England til Danmark for at deltage i festlighederne og modtage den prestigefulde ærespris.

Også i kategorien Årets Galopprofiil var Peas And Carrots medspiller, idet titlen gik til hestens dygtige træner Lars Kelp. Kelp havde dog ikke kun Peas And Carrots at trække på i fjor, idet også tophoppen La Petite Chinoise, Produce Stakes-vinderen Receptionist, Svenskt Kriterium Consolation-vinderen Sirius Company og flere af staldens øvrige heste var med til at give Klampenborg-træneren en storartet sæson.

Titlen som Årets Galopopdrætter gik heller ikke helt uventet til Dorthe og Henrik Kristensen fra fynske Havreholms Stutteri, der har opdrættet netop Peas And Carrots. Dorthe og Henrik Kristensen er et meget seriøst opdrætterpar, som virkelig er nået langt inden for få år i dansk galopsport, og der er ingen tvivl om at der her er skabt fundament for et nyt dansk top-stutteri.

Aalborg-træner Louise Møller var i skarp konkurrence med Klampenborgs championlærling Marc Stott og den nystartede Klampenborg-træner Christian Usinger, men i sidste ende kunne Louise hejse trofæet som vinder i kategorien Årets Galopkomet. Louise Møllers hårde arbejde med hestene på Aalborg Væddeløbsbane bragte store resultater med sig, ikke mindst i form af 3-årige Justthetwoofus, men så sandelig også med den lange række af vindere hun serverede for publikum i årets løb. I efteråret sadlede Louise således hele syv vindere i træk på Klampenborg, hvilket der skal meget til nogensinde at overgå.

Også Louise Møllers forlovede Mark Larsen fik en pris med hjem fra Skanderborg, idet han i konkurrence med Tineke Borup og Anna M. Jensen tog titlen som Årets Montéprofil. Larsen vandt ni montéløb i 2006 og var dermed landets oftest sejrende rytter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top