fbpx

Hestesportens Galla: Good Fortune vinder i kategorien Årets Ældre Hest

Havemanns og Stald Shakers danskopdrættede Good Fortune blev lørdag aften hædret for sine triumfer i både Meydans Zabeel Turf i Dubai og i nogle af hjemmebanens største opgør. Den Søren Jensen-trænede Appel Au Maitre-søn er Årets Ældre Hest 2023.


Good Fortune på vej mod sejren i Copenhagen Golden Mile foran indvendige Vatican City. Foto: Burt Seeger.

Good Fortune er opdrættet af Stutteri Outback og gik tilbage for 290.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale 2019.

Han er helbror til storløbsvinderen Aperola og ud af en ustartet Siyouni-halvsøster til de klassiske vindere Steinway og Brunello, der ligesom ham selv er efter Appel Au Maitre.

Good Fortune gav dansk galopsport en eventyrlig start på 2023, da han den 27. januar triumferede i Zabeel Turf over 2000 meter på Meydan.

Efter endnu en start i Dubai, hvor han sluttede på syvendepladsen, løb han videre på ørkenformen den 29. april på Klampenborg og sejrede i Danish Jockey Club Cup (L) foran Unconquerable, Quebello, King Davidog Match Maker.

En måned senere var han igen først over stregen på Klampenborg – denne gang i Copenhagen Golden Mile, som blev vundet med kort hoved foran Vatican City og Sandtastic.

Siden fulgte tre andenpladser på stribe. Først i Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Bro Park bag Admiral De Vega, dernæst i Klampenborgs Pokalløb (L) bag Unconquerable, og endelig i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll bag Hard One To Please.

Tilbage på Klampenborg vandt Good Fortune i september også Skandinavisk Grand Prix, inden han leverede en brav indsats som syvende i årets sidste start i Gruppe-2-opgøret Prix du Conseil de Paris på Longchamp.

For anden gang i karrieren nåede Good Fortune over millionen i dansk valuta på en enkelt sæson, og facit for årets ni starter var fire sejre og tre andenpladser.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top