fbpx

Hestesportens Galla, 1. del: My Fortune er Årets 2-årige Hest

Bettina Andersen-trænede My Fortune blev lørdagens første vinder af hestekategorierne i Hermans Tivoli Friheden i Aarhus. Appel Au Maitre-sønnen vandt titlen som Årets 2-årige Hest i kamp med Biot, Brigadier og Giovanni Torkdahl.


Foto: KM Foto.

Bettina og Kim Andersen var sammen med den store ejerkreds på plads til prisoverrækkelsen, og My Fortune er nu én af dem der i aften kan blive udset til Årets Hest i Danmark.

My Fortune er opdrættet på Stutteri Hjortebo og blev købt privat gennem Bettina Andersen som åring. Han er halvbror til tre øvrige vindere i form af Derby-3’eren Lucy Liu, Sceptre Stakes-vinderen Margrethe og klassisk- og Breeders’-placerede Giant Fortune.

Den svenske Kriteriumsvinder My Fortune med sin træner Bettina Andersen og jockey Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

My Fortune startede udelukkende i storløbssammenhæng i fjor og lagde direkte ud i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med en andenplads bag Kis. Derefter blev det til en ny andenplads i Herman Sallings Mindeløb Dansk Kriterium, denne gang bagved Biot, men foran Brigadier og Kis.

Sidenhen så My Fortune sig ikke tilbage, og han afsluttede 2023 med to storløbstriumfer på stribe. Den første i Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg, hvor han trak fra med fem længders afstand til Soft Gallery, Kis og Biot, og sidenhen i Svenskt Kriterium på Jägersro, hvor han mestrede dirten med en lige så overlegen sejr foran Chelsea Morning og hidtil ubesejrede Zidane.

My Fortune og Oliver Wilson på vej mod Kriteriums-triumfen på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

My Fortune havde fået et handicap på 80 efter Vinterfavoritterne, og det blev hævet yderligere til 83 efter opvisningen i årets sidste start.

En del af teamet bag My Fortune stod også bag My Jamil (Al Shemali), som i 2020 både løb med titlen som Årets 2-årige Hest og Årets Hest.

Nu skal My Fortune op imod vinderne i kategorierne Årets 3-årige Hest og Årets Ældre Hest – disse kategorier afgøres først ved aftenarrangementet i Aarhus.


Hér er lørdagens foreløbige vindere i galopkategorierne ved Hestesportens Galla:

  • Årets Amatørrytter: Melissa Vesterholm
  • Årets Komet: Kelvin Belcourt
  • Årets Amatørtræner: Sarah Langholm Hornstrup
  • Årets 2-årige Hest: My Fortune
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top