fbpx

Helbror til Elkær-åring solgt for 4,7 millioner i Newmarket

For bare to uger siden købte Elkær Stutteri en hingst efter Middle Park Stakes (Gr.1)-vinderen Dark Angel på Tattersalls October Yearling Sale, og i går gik hingstens 3-årige helbror Dark Trooper ud af samme auktionsring som toplot med et hammerslag på 500,000 guineas – svarende til ca. 4,7 millioner danske kroner.


Dark Trooper i Newmarket. Foto: Equuis Photography / Tattersalls.

Dark Trooper blev solgt ud af Ed Walkers stald og blev købt af Richard Brown / Blandford Bloodstock på vegne af Wathnan Racing, som i øjeblikket trækker mange overskrifter som den næste mellemøstlige gigant på den internationale fuldblodsscene.

Bag Wathnan Racing står emiren af Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, som er ørkenstatens mest magtfulde person.

Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani er bror til Sheikh Joaan, som driver Al Shaqab Racing, og han er fætter til Qatar Racings Sheikh Fahad.

Dark Trooper, som er en brun vallak, har vundet seks af sit livs første 14 starter i England – heriblandt store handicaps på Yarmouth, Haydock og Ascot, og han startede senest den 7. oktober i Bengough Stakes (Gr.3) på Ascot og var to længder bag vindende Annaf (Muhaarar) som sjette i mål.

Udover Dark Trooper er Elkær Stutteris nyerhvervede hingståring helbror til Silken Gilder Stakes (L)-vinderen Fantasy Lady.

Dark Trooper, som blot kostede 60,000 guineas som åring, skal nu fortsætte løbskarrieren hos Alban de Mieulle i Qatar.

Elkær Stutteris Dark Angel-helbror til Dark Trooper blev handlet gennem Edgar Byrne og skal i træning jos Niels Petersen. Foto: De Burgh Productions / Tattersalls.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top