fbpx

Havreholm køber avlshopper på Keeneland Sales

Havreholms Stutteri, opdrætter af bl.a. Peas And Carrots, fik igennem Lars Kelp torsdag hammerslag på avlshoppen Sisia (Chief Seattle – Regent’s Honey v. Vice Regent) på Keeneland Sales i Kentucky.


Den snart 5-årige hoppe venter sit første føl til januar, og det tegner virkelig spændende idet hun er bedækket ved Mr Greeley-sønnen Whywhywhy, der foruden at vinde Futurity Stakes (Gr.1) som 2-årig også er far til årets vinder af Breeders’ Cup Juvenile Turf, Nownownow – og Whywhywhys første årgang er vel at mærke først kommet på turfen i 2007!

Sisia var ustartet som 2-årig, og hun gik i avlen efter blot to starter som 3-årig. Hendes far Chief Seattle var selv anden gennem mål i Breeders’ Cup Juvenile (Gr.1) i 1999, og i avlen har han produceret syv stakes-vindere, incl. den canadiske champion Shillelagh Slew.

Sisia er via sin mor, den ustartede Regent’s Honey, halvsøster til hele fire Stakes-vindere i form af Shaxi Fortune, Mufattish, Regal Dreamer samt Three Card Willie, og hun er desuden søster til to Stakes-placerede heste og den ustartede hoppe Acts Of Prayers, der selv har produceret den brasilianske Gruppe-2-vinder Naperon.

Sisia kostede 40.000 dollars, og med den historiske lave dollarkurs svarer købet til ca. 200.000 danske kroner.

“Vi er nu ved at lægge planer for Sisias fremtid, og vi taler med Lars Kelp igen lidt senere på dagen. Vores idé er at hun skal blive i USA og fole i starten af januar. Herefter skal hun bedækkes igen ved en amerikansk hingst, og siden kommer hun hjem til Danmark med føl ved siden og forhåbentlig et nyt afkom i maven”, fortæller Henrik Kristensen fra Havreholm Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top