fbpx

Havana Red er “vendt hjem” til Stutteri Stork

Efter fem sæsoner blandt de ypperste skandinaviske væddeløbshopper, er 6-årige Havana Red tilbage på Stutteri Stork, hvor hun tilbragte 10 måneder før hun gik i træning. Havana Gold-datteren vandt 10 af sine 32 karrierestarter og indløb mere end 1,6 millioner svenske kronor i The JC Organizations farver.


Havana Red er tilbage på Stutteri Stork. Foto: Stutteri Stork.

Havana Red ankom til stutteriet i torsdags. Hun ser fantastisk godt ud, og det er dejligt at have hende tilbage på de samme marker, som hun gik på som åring tilbage i 2018″, fortæller Henrik Stork tirsdag morgen til GalopSport.

Stork købte i november 2017 den fukse hoppe under Goffs November Foal Sale, hvor hun med skandinaviske briller især stod ud på grund af sin nære forbindelse til champions som Hurricane Red og Icecapada. Hurricane Red (Hurricane Run) og Icecapada (Mastercraftsman) er halvsøskende, og de deler i Green Dancer-hoppen Russyskia mormor med Havana Red.

Sådan så Havana Red ud, da Stutteri Stork købte hende som føl for 10,000 euro på Goffs November Foal Sale. Foto: GalopSport.

Efter næsten et år på det sjællandske stutteri, blev Havana Red efter Scandinavian Open Yearling Sale købt af The JC Organization og sendt i træning hos Francisco Castro, for hvem hun vandt to af sine tre starter som 2-årig.

“Hun vandt begge sine starter hjemme på Jägersro, og var dertil femte i Auktionsløbet på Klampenborg”, husker Henrik Stork.

Havana Red ved sin anden af to sejre som 2-årig på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Vinteren mellem 2- og 3-årssæsonen foregik i Dubai, hvor Havana Red startede to gange udenfor præmierækken. Til gengæld var hun godt forberedt til sin kommende klassiske kampagne, hvor hun i nyt regi – hos Lennart J:r Reuterskiöld – endte som én af årgangens markante fløjhopper med sejr i bl.a. Norsk Oaks foran Reine De Vega (Lope De Vega).

I Svenskt Oaks sluttede hun anden bag Alwaysonmymind (Appel Au Maitre) og i Dansk Oaks ligeledes anden bag Malekha (Juniper Tree).

Mod slutningen af 4-årssæsonen blev Havana Red endnu bedre. Hun vandt fire af sine sidste fem starter – samtlige på græs – og sæsonen blev kronet med en sikker Listed-triumf i Stockholm Fillies & Mares Stakes på Bro Park.

5-årssæsonen blev ikke nær så prangende, men hun holdt fortsat topniveauet, da hun med topvægt både vandt Kopparmärralöpning i Göteborg og Fabellaløb i Klampenborg for andet år i træk. I sidstnævnte opgør gav hun mellem fem og 10 kilo væk til navne som Go On Carlras, Flambeau Rouge, Margrethe, Brunello og Send Me An Angel.

Havana Red og Jacob Johansen efter sejren i Appel Au Maitre Stockholm Fillies and Mares Stakes (L) på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Den netop forgangne 6-årssæson blev karrierens eneste sejrsløse kampagne, og det blev også kun tre til starter. I sæsondebuten blev hun slået med kort hoved af Suspicious Mind (Appel Au Maitre) i et højdramatisk Forårs Cup, hvorefter hun missede alle chancer rundt tribunesvinget i Scandinavian Open Championship (Gr.3).

Karrierens svanesang var i Göteborgs Kopparmärralöpning den 30. juli som tredje bag Go On Carlras (Harzand).

Havana Red har haft en utrolig flot karriere, og vi har jo fulgt hende som var hun vores eget opdræt”, siger Henrik Stork og fortsætter:

“Allerede dengang vi købte hende, håbede vi på, at hun en dag kunne få en fremtid som avlshoppe her på stutteriet, og vi har løbende været i dialog med Alice og John (The JC Organization, red.) om det. Vi er rigtig glade for, at det nu er lykkedes for os at købe hende tilbage”.

Lennart J:r Reuterskiöld trænede Havana Red i fire sæsoner og sadlede hende til otte sejre i tre forskellige lande. Foto: Burt Seeger.

Pia og Henrik Stork går nu en spændende tid i møde henover vinteren, hvor planerne for hoppens første bedækningsaftale skal lægges.

“Bedækningsplanerne for vores hopper er noget jeg altid bruger meget tid på, og det er klart, at vi kommer til at kigge os vidt omkring – også ude i Europa”.

“Og indtil da nyder vi bare, at have hende tilbage. Hun er den sødeste hest, harmonisk og rolig – præcis som vi husker hende”, afslutter Henrik Stork.

Havana Red ser på føllene på den anden side af hegnet. Foto: Stutteri Stork.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top