fbpx

Haugen tror mest på Alpino Chileno

For første gang i år gæster norske Rune Haugen fredag eftermiddag Klampenborg, og med sig i transporten har han de tre stjerner Road To Mandalay, Mick Jerome og Alpino Chileno, der alle starter i dagens hovedbegivenhed, St. Bededags Pokalen.


Haugen har i år sikret sig et samarbejde med danske Jacob Johansen – et samarbejde der først og fremmest gælder i Norge, idet ombejlede Johansen også har en fast gentleman-aftale med Bent Olsen på Klampenborg. Olsen starter dog ingen heste i St. Bededags Pokalen, og dermed er Jacob fri til at ride for Haugen.

At Jacob Johansen sidder op på Road To Mandalay indikerer, at Galileo-sønnen er Haugen-staldens bedste chance, og den brune hingst står også bedst til på tal, men Rune Haugen advarer dog spillerne om, at Alpino Chileno kan være et bedre holdepunkt.

“Road To Mandalay står bedst til i løbet, og jeg satte Jacob op på ham fordi jeg regnede ham som min bedste chance. Mine heste arbejdede imidlertid efter starterklæringen, og her var jeg absolut mest tilfreds med den måde Alpino Chileno løb på”, fortæller Haugen, der ikke er bange for den korte distance.

“Alpino Chileno kan gå i et højt tempo fra start, og her i sæsondebuten betyder det ikke så meget for ham at distancen kun er 1730 meter. Til gengæld vil det blive for kort for Mick Jerome, der i realiteten ikke kommer til Klampenborg for andet end at få et løb i kroppen”.

Alpino Chileno startede kun fire gange i fjor, hvor han aldrig rigtigt tændte til, og den tidligere så store pengesluger opnåede blot beskedne 3.000 kroner på præmiekontoen.

I år skal der tages revanche, og den argentinskfødte hingst genforenes med Carlos Lopez, som tidligere har redet Alpino Chileno til sejr i både Scandinavian Open Championship (Gr.3), Walter Nilsens Minneløp og Valley Chapel Memorial.

Alpino Chileno har hidtil vundet ni af sine 48 starter og indtjent over 2,3 millioner kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top