fbpx

Hard Spun-datter i fol ved Gruppe-1-vinder til Kastanjegården

Det svenske opdrætterpar Jacqueline og Lennart Henriksson var i markedet på sidstedagen af Goffs February Sale i Kildare, hvor de for €20,000 fik hammerslaget på den femdobbelte vinder Kosika, der er i fol ved July Cup (Gr.1)-vinderen Starman.


Kosika (Hard Spun – Song Of Africa / Alzao) er i fol ved July Cup (Gr.1)-vinderen Starman (Dutch Art). Foto: Alison Murphy.

Kosika, der gik igennem ringen som lot 393, er efter den amerikanske avlsmatador Hard Spun (Danzig), som i Skandinavien er bedst kendt som far til den svenske Derbyvinder Red Cactus.

Kosika kostede $170,000 som åring i Keeneland og havde sin væddeløbskarriere i England i træning hos Mark Johnston. Hun vandt fem gange, heraf en enkelt gang over 1200 meter græs som 2-årig, og som bedst var hun oppe i en OR på 96, svarende til 88 i skandinavisk handicap.

I avlen har Kosika produceret to vindere fra tre startende afkom, heriblandt Shamardal-sønnen Colsen, der vandt som 3-årig i Frankrig, og millionæren Celtic Crown (Hallowed Crown), som hidtil har sejret fire gange.

Kosika er også mor til en 2-årig hoppe efter Highland Reel (Galileo) og en hingståring efter Magna Grecia (Invincible Spirit).

Kosika skal bedækkes ved den irske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Awtaad. Foto: Alison Murphy.

Hendes mor, Song Of Africa (Alzao), vandt seks gange i USA inklusiv A P Indy Stakes (L), og i stutteriet har hun desuden produceret Grade-3-vinderen Around The Cape (Carson City) og er blevet mormor til Grade-3-vinderen Snow Bird (General Quarters), Listed-vinderen Steel King (Rockport Harbor) og Grade-1-placerede Bicameral (Constitution).

Avlshoppen blev i solgt ved Tally-Ho Studs July Cup (Gr.1)-vinder Starman (Dutch Art), som bedækkede for første gang i fjor til en bedækningstakst på €17,500. Han står i år til €15,000 og får sine første afkom til verden i 2023.


Jacqueline og Lennart Henriksson fortæller, at Kosika bliver i Irland for at fole på Jossestown Stud, hvorefter hun ligesom et par af Kastanjegårdens andre avlshopper skal bedækkes på Derrinstown Stud ved den irske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Awtaad (Cape Cross).

Awtaad debuterede i avlen i 2017 og er med sine første årgange blevet far til bl.a. Prix Dollar (Gr.2)-vinderen Anmaat og Prix Chaudenay (Gr.2)-vinderen Al Qareem, samt flere Gruppe-3- og Listed-vindere.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top