fbpx

Golden Metalimo fik omsider revanche mod Swing That Cat

Finaledagens bedst betalte opgør, Skånskan Sport Hurricane-Löpning over velvoksne 2650 meter havde en fornem startopstilling med årets svenske Derbyvinder Swing That Cat som den klare forhåndsfavorit.


Det var første gang Cat Thief-sønnen skulle prøve kræfter med den lange distance, og selv om han kæmpede til det sidste, måtte han indkassere et knebent nederlag til Derby-3’eren Golden Metalimo, der akkurat satte hovedet forrest på stregen.

Golden Metalimo, der trænes af Francisco Castro, blev redet til sejr af Manuel Santos og fik hele 371.000 kroner for triumfen, der samtidig var en flot revanche for nederlaget i Derbyet.

Swing That Cat formåede dog med andenpladsens 170.660 kroner at runde to millioner kroner i samlet præmiesum i år, mens Golden Metalimo har passeret 800.000 kroner sammenlagt. Slet ikke dårligt, når man tager i betragtning at de to importerede heste kostede henholdsvis 10.000 US$ på Keeneland og 33.000 € på Goffs som åringer.

Tredjepladsen i Hurricane-Löpning gik til danskejede Carpe Diem, der endnu engang leverede en hæderlig præstation og sluttede som bedste skandinaviskfødte hest i feltet. Carpe Diem nærmede sig de to forreste med stormskridt op mod målstregen, men han fik en længere rejse rundt opløbssvinget og formåede ikke at indhente det tabte terræn.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top