fbpx

Goffs November Sale: Peas And Carrots’ opdrætter bag ugens første pinhook

Henrik Kristensen, der sammen med sin hustru Dorte stod bag eminente Peas And Carrots, er nu for alvor tilbage i fuldblodssporten. Mandag handlede den fynske opdrætter et hingstføl efter Middle Park Stakes (Gr.1)-vinderen Supremacy på førstedagen af Goffs November Foal Sale i Kildare.


Henrik Kristensen med sit nyerhvervede hingstføl efter Middle Park Stakes (Gr.1)-vinderen Supremacy på Goffs November Foal Sale. Foto: GalopSport.

“Vi har en enkelt avlshoppe gående på stutteriet, og hun fik i foråret et hingstføl efter Red Cactus, som vi var ude efter en kompagnon til”, fortæller Henrik Kristensen, der for 10,000 euro landede hammerslaget på lot 139, en fuks hingst ud af King’s Best-datteren Dehbanu.

Dehbanu var vinder som 3-årig i Frankrig og hun er halvsøster til bl.a. den dobbelte Gruppe-3-vinder Dubai Prince (Shamardal) fra samme gode moderlinje som Champion Stakes (Gr.1)-vinderen Storming Home (Machiavellian).

”Planen er, at begge hingstføl skal fremstilles på næste års Scandinavian Open Yearling Sale. Vi var ude af sporten i en årrække og har ikke fremstillet åringer på auktion længe, men vi har også de seneste år været aktive opdrættere og hesteejere”, beretter Henrik.

Hingstføllet efter Supremacy (Mehmas). Foto: Alison Murphy.

Dorte og Henrik Kristensen kom tilbage i fuldblodssporten med købet af veltrukne All A Dream (Desert Story), som blev købt i fol ved Binary File af York Stutteri i slutningen af 2017.

Året senere folede hun hoppen Neverstopdreaming, som aldrig kom til start, og i 2019 fik hun den senere dobbelte vinder Dream In The Wind – ligeledes efter Binary File.

Det er netop Neverstopdreaming, som Dorte og Henrik Kristensen sammen med deres børn har valgt at satse videre på i avlen, og hoppens første afkom, 1-årige Emira (Giant Sandman), er snart klar til at gå i træning.

Familien opdrætter ikke længere under det velkendte pseudonym Havreholms Stutteri, som for evigt vil være forbundet med Peas And Carrots (Final Appearance), og i stedet bruges pseudonymet Stald Kristensen.

Mægtige Peas And Carrots vandt 20 af sine 50 karrierestarter og tjente over 6,2 millioner svenske kronor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Mægtige Peas And Carrots vandt 20 af sine 50 karrierestarter og tjente over 6,2 millioner svenske kronor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Peas And Carrots vandt 20 af sine 50 karrierestarter og tjente mere end 6,2, millioner svenske kronor i en glorværdig karriere, hvor han tilhørte den absolutte skandinaviske elite i samtlige aktive sæsoner fra han var to til ni.

Som 2-årig vandt han Vinterfavoritternes Ærespræmie og Svenskt Kriterium, som 3-årig fulgte han op med at vinde Dansk Derby, som 4-årig slog han til i Dansk Breeders’ Cup, og senere triumferede han i storløb som Stockholms Stora Pris (Gr.3), Scandinavian Open Championship (Gr.3) og Pramms Memorial (Gr.3).

Karrierens sidste start var i 2012-udgaven af Skandinavisk Grand Prix på Klampenborg, hvor han vandt legende let med tre længder i hænderne på Fredrik Johansson. Herefter valgte Zawawi Racing og Lennart J:R Reuterskiöld at lade hesten gå pension og nyde sit velfortjente otium.

Peas And Carrots blev 15 år gammel og gik bort i vinteren 2018.

Peas And Carrots afsluttede karrieren med sejr i Skandinavisk Grand Prix under Fredrik Johansson. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top