fbpx

Goffs November Foal Sale: U S Navy Flag-hingst til Staffan Lidbeck

Svenske Staffan Lidbeck – opdrætteren af sprinterikonet I Kirk – slog som den sidste skandinaviske køber til på fjerdedagen af Goffs November Foal Sale. Lidbeck fik hammerslaget på en brun hingst efter War Front-sønnen U S Navy Flag, som bl.a. er far til to af Skandinaviens bedste 2-årige heste i 2023.


Lot 1006, hingst v. U S Navy Flag ud af Lightning Mark / Invincible Spirit. Foto: GalopSport.

U S Navy Flag, der som væddeløber selv vandt Middle Park Stakes (Gr.1), Dewhurst Stakes (Gr.1) og July Cup (Gr.1), stod i den forgangne bedækningssæson til en takst på 10,000 euro på Coolmore – men henover sommeren blev han opkøbt af The Oaks Stud i New Zealand, hvor han fremover kommer til at virke på fuldtid.

Mens U S Navy Flag på den internationale scene er far til Listed-vinderne Ocean Vision, Chantilly Lace og Love Reigns, er han i Skandinavien blevet et velkendt navn med afkom som Manoustie-vinderen Rockofthemountain og SM- og JK Auktionslöpnings-vinderen Nimitz i den snart forgangne 2-årssæson.

Den tredobbelte Gruppe-1-vinder og 2-årschampion US Navy Flag (War Front). Foto: Coolmore.

Staffan Lidbecks nyerhvervede hingstføl er ud af Invincible Spirit-datteren Lightning Mark, som i forvejen har en 2-årig hoppe efter Dark Angel (Acclamation), der har startet placeret i år, og en hingståring efter Mehmas (Acclamation), som på Goffs UK Premier Yearling Sale i august måned blev solgt for 30,000 pund og nu er gået i træning hos Richard Fahey i England.

Andenmoderen, Maakrah (Dubai Destination), er en ustartet halvsøster til den Gruppe-2-vindende avlshingst Iffraaj (som igen er far til bl.a. Wootton Bassett), mens fjerdemoderen Park Appeal (Ahonoora) vandt Cheveley Park Stakes (Gr.1) og Moyglare Stud Stakes (Gr.1) og siden blev mor til Lockinge Stakes (Gr.1)-vinderen Cape Cross (Green Desert) og mormor til Haydock Sprint Cup (Gr.1)- vinderen Diktat (Warning).

”Hingstføllet er købt med henblik på videresalg på næste års Scandinavian Open Yearling Sale i Danmark”, fortalte Staffan Lidbeck til GalopSport efter købet i County Kildare.

Lot 1006, hingst v. U S Navy Flag ud af Lightning Mark / Invincible Spirit. Foto: GalopSport.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top