fbpx

Gert Hansen fejrer 55 års jubilæum i galopsporten

Den 1. november 1951 kom Gert Hansen i lære som ung jockey i Klampenborg. Dengang var han bare 16 år gammel, men i en alder af 71 år har han aldrig sluppet taget om hestene og han er fortsat aktiv på hesteryg hver eneste dag i stalden i partnerskab med sin sambo Inge Mette Dejgaard.


“Min far muger ud hos samtlige heste vi har i stalden, og samtidig rider han dagligt op til fire heste”, fortæller Gert Hansens datter, den ex-professionelle jockey Pernille Hansen.

Gert Hansens største sejr på hesteryg skete i 1967, hvor han red Far Bell først over stregen iDansk Derby. Han kunne siden tilføje en sejr i Svenskt Derby, og hans generation husker ham ligeledes for partnerskabet med publikums-yndlingen Flying Drummer. Han stod ligeledes for træningen af prominente navne som Kentucky Queen og Mads Bomstærk. I 1993 overdrog han trænergerningen til Inge Mette Dejgaard, og siden har de høstet mange flotte resultater fra Dominostalden på Klampenborg – bl.a med navne som Sonny, Bodfari Street og naturligvis også én af Danmarks bedste 3-årige hopper i den snart forgangne sæson, Larch-vinderen Antoinette.

Gert Hansen har altid været en ildsjæl og et uvurderligt aktiv for dansk galopsport, han er vellidt i alle kredse og man føler sig altid velkommen i det hyggelige miljø hvor unge jockeys og lærlinge forhåbentlig mange år endnu vil kunne drage fordel af Gerts årelange viden og ekspertise, samt altid varme og positive væsen.

Galopsport.dk ønsker Gert Hansen et stort tillykke med 55 års jubilæet i dag!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top