fbpx

George Washington ude – Holy Roman Emperor overtager

Coolmore-chefen John Magnier tog i weekenden én af de mest usædvanlige beslutninger der nogensinde er truffet på væddeløbsindustriens topniveau.


Efter at sidste års 2000 Guineas (Gr.1)-vinder George Washington (Danehill – Bordighera v. Alysheba) har vist sig ufrugtbar i begyndelsen af sin karriere i stutteriet, tog Magnier på få øjeblikke beslutningen at stoppe karrieren for Aidan O’Briens bedste 3-årige individ, den dobbelte Gruppe-1-vinder Holy Roman Emperor (Danehill – L’On Vite v. Secretariat) og lade denne træde ind som substitut for George Washington.

O’Brien var ifølge Racing Post dybt chokeret da John Magnier leverede beskeden lørdag formiddag. Holy Roman Emperor havde efter Racing Posts rapport leveret endnu et glimrende arbejde på træningsbanen i sin optakt til årets første store opgave, The 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket, da ordren om at løbskarrieren skulle indstilles blev givet.

”Holy Roman Emperor var vores bedste 2-årige hest i fjor, og han var i glimrende form for årstiden. At miste ham ud af stalden er som at have et fodboldhold og så miste en angriber, ja måske endda to. Han var ude af stalden omkring middag, kort tid efter John Magnier havde forklaret mig situationen. Holy Roman Emperor er ligesom George Washington efter Danehill, og Coolmore ønskede at udskifte George Washington med den bedste Danehill-søn i stalden”, fortalte O’Brien til Racing Post.

Mens løbskarrieren nu alt for tidligt er slut for Holy Roman Emperor, kan det ikke udelukkes at George Washington kommer tilbage i træning hos O’Brien for at forsvare sin titel som verdens bedste græshest i 2007. Holy Roman Emperor er halvbror til den i Sverige opstaldede hingst Heart Of Oak (Woodman), der i sin aktive karriere bl.a. vandt Pramms Memorial på Jägersro og i stutteriet har produceret den svenske Oaks-vinder Queen Of Hearts og øvrige gode vindere som Lacelle og Lucky Heart.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top