fbpx

Funambules avlskarriere er forbi

Én af Sveriges mest fremgangsrige avlshingste, 20-årige Funambule (Lyphard – Sonoma v. Habitat), har fået sin avlskarriere indstillet efter at vedvarende svære rygproblemer har gjort bedækningssæsonen umulig for ham at gennemføre.


Funambule, der ejes af Stall Amska/Erna van Doorn og står opstaldet på Brantshammar Stuteri uden for Stockholm, skal i de kommende dage undersøges på Uppsalas dyrehospital, med henblik på at han kan få så smertefri en alderdom som muligt.

“Vi er meget kede af det på stutteriet, vi har hopper stående fra både Sverige, Norge og Danmark, hvor de respektive ejere nu skal finde nye alternativer og vi er kede af at vores kunder kommer i denne situation, men sådan er det desværre når man har med levende dyr at gøre. For os er det vigtigste nu at han får den rigtige behandling så rygsmerterne ophører – han fortjener et langt og godt otium”, fortæller Brantshammar Stuteris Karin Johansson onsdag morgen til galopsport.dk.

Funambule vandt som aktiv væddeløber fire gange, heriblandt Prix des Chenes (Gr.3), Prix de la Porte Maillot (Gr.3) og Prix de Palais Royal (Gr.3). Derudover var han tredje i det franske 2000 Guineas, Poule d’Essai des Poulains (Gr.1).

Han gik i stutteriet i Frankrig i 1991, men blev i 1995 lejet til Sverige for en enkelt sæson, hvor han blev far til Tesorero, der blandt sine 16 sejre vandt både Jockeyklubbens Jubileumslöpning (foran Valley Chapel), samt Swedish Open Mile(L) ogStockholms Stora Pris(L).

Funambule var tilbage i Sverige i 2000, og han har herefter gået sin rene sejrsgang med afkom som Funny Legend, Artemis Club, Little Green Apple, Pamona og senest ubesejrede Ellicat, der for nyligt blev kåret som både Årets 2-årige Hest og Årets Hest i Sverige.

Funambule har desuden allerede gjort sig internationalt bemærket som morfar, hvilket lover godt for de mange skandinaviske ejere af hans hoppe-afkom.

Så sent som den 25. februar vandt den 4-årige franskfødte Obrigado (Enrique – Banakill v. Funambule) San Luis Obispo Handicap (Gr.2) på Santa Anita Park i Los Angeles, kort tid efter at han havde sluttet nærmest vinderen i Hollywood Derby (Gr.1).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top