fbpx

Fredrik Johansson rider i BMW Deutsches Derby (Gr.1)

For et år siden opnåede Fredrik Johansson sit livs hidtige højdepunkt med sejren i BMW Deutsches Derby (Gr.1), og på søndag har den svenske topjockey atter sikret sig et ridt i opgøret – for samme ejer og træner som han triumferede for i fjor.


Fredrik Johansson skal forvalte chancerne på Gestüt Schlenderhans Tiger Hill-søn Agapanthus, der trænes af Jens Hirschberger. Agapantus har blot tre starter bag sig, og står med et af Derbyets laveste formtal, men alligevel tegner løbet på forhånd så åbent, at hesten ikke kan afskrives såfremt han klarer distancen.

Fredrik Johansson må i år finde sig i blot at være andetvalg for Gestüt Schlenderhan, idet de har booket en anden international rytter til deres på papiret bedste chance, Walzertraum.

Det er dog ikke hvem som helst der har henvist Johansson til at bære den “forkerte” huefarve, idet den tyske topstald har booket Frankie Dettori til at ride Walzertraum.

Den i Skandinavien velkendte jockey Terry Hellier har gode muligheder for at vinde sit første tyske Derby, idet han sidder op på feltets højest handicappede hest – Uwe Ostmann-trænede Liang Kay, der senest sejrede i det tyske Derby Trial Union-Rennen (Gr.2). Liang Kay er i øvrigt efter den tidligere tyske Derbyvinde Dai Jin.

De bedste tyske navne får dog noget at se til i årets udgave af BMW Deutsches Derby, idet Aidan O’Brien sender Coolmores King Of Rome fra Irland til Hamborg. King Of Rome var senest 11. gennem mål i Epsom Derby (Gr.1), hvor han sluttede lige bagved sin staldkammerat Frozen Fire, der siden strøg til tops i Irish Derby (Gr.1) på The Curragh. Samtidig er Aiden O’Brien lige nu mere formstærk end nogensinde før, og den ene Gruppe-1-sejr følger bare efter den anden.

Der er også bud efter den tyske Derbysejr fra England, hvor Andrew Balding ankommer med Top Lock, der senest var tredje i King Edward VII Stakes (Gr.2) på Royal Ascot. Johnny Murtagh sidder op på King Of Rome, mens Martin Dwyer er booket til at ride Top Lock.

Der kommer i alt 17 heste til start i BMW Deutsches Derby på søndag, og der rides om en samlet præmiesum på 535.000 euro, svarende til ca. fire millioner danske kroner. Heraf går ca. de 2,4 millioner kroner til vinderen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top