fbpx

Frankie vandt sit sidste ridt i England – i Champion Stakes (Gr.1)

Da Frankie Dettori i december i fjor proklamerede afslutningen på jockeykarrieren, blev datoen også sat for rytterens sidste optræden i England. Champion Stakes-dagen på Ascot. Og i dét, der måske – og kun måske – blev Frankies allersidste ridt på Ascot, vandt han Champion Stakes (Gr.1) med Amo Racings King Of Steel.Italieneren red den 3-årige Wootton Bassett-søn først over stregen med trekvart længdes afstand til Via Sistina (Fastnet Rock), alt imens Ascot lettede og brølende ramlede fra publikum ud over turfen.

“Det var tilskuerne, der bar os over stregen”, jublede Dettori, efter at han havde udført sit verdensberømte “Angel Cordero Jr Flying Dismount” for – måske – sidste gang på en engelsk bane.

Dettori var for første gang i sadlen på Roger Varian-trænede King Of Steel, som ellers har været Kevin Stotts faste makker igennem hele 3-årssæsonen, som både har budt på sejr i King Edward VII Stakes (Gr.2) og en andenplads bag Auguste Rodin (Deep Impact) i Epsom Derby (Gr.1).

Triumfen på Ascot var den første i Gruppe-1-sammenhæng for King Of Steel, som muligvis får chancen i Breeders’ Cup Turf (Gr.1) på Santa Anita næste gang, inden det afgøres om han fortsætter i træning som 4-årig, eller bliver den første avlshingst i Amo Racings regi.

Frankie Dettori, som også indledte lørdagen i Ascot med at vinde British Champions Long Distance Cup (Gr.2) med John og Thady Gosdens Golden Horn-søn Trawlerman, rejser på onsdag til Los Angeles, hvorfra han alligevel har valgt at fortsætte den karriere, som han for mindre end et år siden havde valgt at indstille ved udgangen af 2023.

Frankie blev selvfølgelig spurgt til, om han kunne forestille sig at vende tilbage til England for at ride King Of Steel igen næste år, og til det svarede han: “Jeg fokuserer på mit amerikanske eventyr. Jeg er nødt til at være i USA hver eneste dag og har på nuværende tidspunkt ingen planer om at vende tilbage”.

I videoen i toppen af artiklen kan du både se Champion Stakes (Gr.1) fra start til slut, samt Frankie Dettoris store jubelscene, flying dismount og rørende sejrsinterview.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top