fbpx

Første Mingun-afkom i Danmark

Årets første føl på York Stutteri i Hørsholm var samtidig det første overhovedet i Europa efter avlshingsten Mingun (A.P. Indy – Miesque v. Nureyev). Kort før midnat fredag aften folede Giant’s Causeway-datteren Violettas Ginger et stort hoppeføl efter halvbroderen til Kingmambo.


Mingun, der har fire startklare årgange på banerne i USA og i fjor var far til over 60 individuelle vindere, blev købt privat af et nyt dansk syndikat i sommeren 2010, og han bedækkede for første gang i Danmark i fjor. Hans første tilførte hoppe var netop Violettas Ginger, og i alt venter godt 50 hopper føl efter Mingun i Skandinavien, Tyskland og England.

foel violettas_ginger_273444

Violettas Ginger er i forvejen mor til Miss Behave (Invincible Spirit), der var anden i Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg forrige år, samt det nuværende klassiske håb Vera Volkova (Dubai Destination). Bag det nyfolede hoppeføl står The Handsome Foursome, der ligeledes er opdrætter af sidste års danske Derbyvinder, Tigress Eleven.

foel violettas_ginger_273445

Hoppeføllet er det første nogensinde i Europa efter Mingun (A.P. Indy – Miesque).

Mingun havde fredag aften i øvrigt også sin tredje individuelle vinder i 2012, da den nyblevne 3-årige hoppe Goodness Gracie aflagde sin maidentitel på Fair Grounds i USA.

Har din hoppe folet? Send os en mail, gerne med foto, og vi bringer historien på galopsport.dk!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top