fbpx

Første føl: Sambaheat foler Appel Au Maitre-datter hos Malin Roth

Årets første føl er blevet rapporteret ind til GalopSport. Hos svenske Malin Roth er den seksdobbelte vinder Sambaheat nedkommet med en hoppe efter Appel Au Maitre. “Sambaheat folede 14 dage for tidligt, men alt er godt og hun er en fantastisk mor”, fortæller Malin.


Sambaheat kort efter folingen af sit første føl – en hoppe efter Appel Au Maitre. Foto: Malin Roth.

Sambaheat (Camacho) indledte sin løbskarriere hos Vanja Sandrup på Jägersro, og efter at have vundet sin eneste start som 2-årig, fortsatte hun i sin klassiske sæson med at vinde sine to første starter.

Derefter blev det til yderligere to sejre som 3-årig, og dertil var hun femte i Norsk 1000 Guineas, mindre end fire længder bag Bent Olsen-trænede Queen Estoril (Camacho).

Sambaheat/Valmir de Azeredo nedkæmper indvendige Siphon River/Maikel Narvaez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lynhurtige Sambaheat ved én af sine seks karrieresejre på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Efter 3-årssæsonen havde Sambaheat vundet fem gange i syv starter og opnået et generalhandicap på 84, og som 4-årig vandt hun enkelt gang over 1000 meter hjemme på Jägersro.

Siden blev hun solgt til Malin Roth, for hvem hun startede fire gange som 5-årig og derefter blev pensioneret som væddeløber.

Sambaheat er ud af den amerikanskopdrættede Johannesburg-hoppe Toasted Special, hvis egen mor Sajjaya er en Gruppe-3-placeret halvsøster til den europæiske champion og QE II Stakes (Gr.1)-vinder Lahib.

Hoppeføllet v. Appel Au Maitre ud af Sambaheat (Camacho). Foto: Malin Roth.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top