fbpx

Første afkom ud af I Rely. I Kirks mor er gået bort

Aprils afslutning bød på både glæde og sorg hos opdrætter Staffan Lidbeck i Skåne. Den 16. april nedkom storløbsplacerede I Rely med sit første føl, en fin hingst efter den dobbelte Gruppe-1-vinder Toronado. Godt to uger senere, den 29. april, folede I Could en Juniper Tree-halvsøster til championsprinteren I Kirk, men føllet mistede sin mor.


Herover ses I Rely (Reliable Man) med sit hingstføl efter Toronado (High Chaparral). Foto: Staffan Lidbeck.

I Could havde en kompliceret foling og der stødte flere problemer til. Hun blev opereret i går på Helsingborgs dyrehospital, men hendes liv kunne ikke reddes”, fortæller Staffan tirsdag morgen og fortsætter:

“Heldigvis har hendes hoppeføl det godt, og vi har fået en ammehoppe til hende”.

“Det er vældig sørgeligt, men I Could har været en fantastisk hoppe, som har givet os så mange glæder”.

I Could (Johannesburg) blev som åring importeret fra Keeneland til Sverige af Fredrik Reuterskiöld og Hästgruppen i Lund AB.

Hun startede kun en enkelt gang og blev femte i et maidenløb over 1200 meter, men heldigvis valgte Staffan Lidbeck at satse på hoppens gode, amerikanske blod.

I Coulds første afkom hed Mouchie (Mirio) og hun startede seks gange uden at vinde, men derefter fulgte den ene succes efter den anden.

Jammy Action (Tertullian) med 85, den svenske 1000 Guineas-vinder Pocahontas Face (Layman) med 84 og så den største stjerne af dem alle, I Kirk (Eishin Dunkirk), der i sin glorværdige karriere vandt 15 gange i blot 22 starter og indtjente mere end fire millioner svenske kronor.

I Kirk var både Listed- og Gruppe-3-vinder i Sverige og vinder under det internationale meeting i Dubai. Han startede karrieren hos Fredrik Reuterskiöld og fortsatte siden hos Susanne Berneklint. Som bedst var han oppe i et handicap på 95.

I Kirk og Carlos Lopez vinder Azizi Farishta. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
I Kirk og Carlos Lopez ved sejren i Azizi Farishta på Meydan. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Også efter I Kirk fortsatte I Could med at producere gode væddeløbere. Joker Face (Hallucinate) med 83, I Apple (Appel Au Maitre), som nu er oppe i 82 efter sin sejr på Jägersro den 23. april, og I Rely (Reliable Man), som vandt en enkelt gang og flere gange var placeret i de store årgangsløb.

I Rely afsluttede karrieren med et max-handicap på 80 og mere end en halv million kronor på kontoen, og tilbage i sin opdrætteres eje blev hun sendt til første bedækning ved Sussex Stakes (Gr.1)- og Queen Anne Stakes (Gr.1)-vinderen Toronado (High Chaparral) på Haras de Bouquetot i Frankrig.

Hingstføllet efter Toronado ud af I Rely. Foto: Staffan Lidbeck.

Resultatet af bedækningen blev det hingstføl, som Staffan Lidbeck hjalp til verden for lidt mere end to uger siden. På billedet herunder ses føllet sammen med mor og mormor, kort tid inden I Could gik bort.

I Could er også mor til 3-årige I Got Company (Fast Company) i træning hos Jessica Long, og i fjor producerede hun et hoppeføl efter den dobbelte Gruppe-1-vinder Tamayuz (Nayef).

Staffan Lidbeck valgte en ny hingst til sin stjernehoppe i hver eneste bedækningssæson. Juniper Tree (Galileo) blev den sidste.

Tre generationer foreviget: Skimle I Rely med sit hingstføl efter Toronado og sin mor I Could.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top