fbpx

Føltid: Wentworth-datter ud af IKC Sweet Candy på Stestrup Møllegaard

Hos opdrætter Stine Julø på Stestrup Møllegaard er det første af sæsonens fem fuldblodsføl kommet til verden. Det er familien Eisners Candy Ride-datter IKC Sweet Candy, som har folet en Wentworth-halvsøster til vindende Miss Mambo.


IKC Sweet Candy med sit hoppeføl efter Wentworth på Stestrup Møllegaard. Foto: Stine Julø.

“Hun kom til verden den 24. februar og er feminin og kvik”, fortæller Stine til GalopSport.

Hoppeføllet er fjerde afkom ud af den dobbelte vinder IKC Sweet Candy, der som åring blev importeret til Sverige fra Keeneland i Kentucky.

Hun indledte karrieren for IKC Racing i træning hos Johan Reuterskiöld, og maidentitlen blev aflagt som 3-årig over 1600 meter dirt på Täby.

Mod slutningen af 3-årssæsonen blev hun solgt til Lene Holmbæck i Danmark, og hun det hørte herefter til sjældenhederne, at hun sluttede udenfor præmierækken.

Navnlig var IKC Sweet Candy god på Jägersros dirt, hvor hun også tog sin karrieres anden sejr i efteråret 2015 – to måneder inden hun afsluttede karrieren.

IKC Sweet Candy og Ulrikke Nielsen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
IKC Sweet Candy og Ulrikke Nielsen vinder på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

IKC Sweet Candys far, Candy Ride (Ride The Rails), var champion-miler i Argentina og vandt senere også Pacific Classic (G1) på Del Mar.

Han indledte sin karriere i stutteriet på Hill ‘N Dale Farms i Kentucky i 2005 til en bedækningstakst på 10,000 dollars – en takst der nåede helt op på en tidobling i 2020, hvor han – nu på Lane’s End Farm – bedækkede for 100,000 dollars per spring.

I dag står han til 75,000 dollars på Lane’s End, og blandt hans 19 individuelle Grade-1-vindere er Breeders’ Cup Classic (G1)-vinderen Gun Runner den allerbedste. Selv står Gun Runner i dag til 250,000 dollars i bedækningstakst på Three Chimneys Farm i Kenctucky.

Desuden er Candy Ride far til navne som Sharef Belief, Game Winner, Sidney’s Candy og Twirling Candy.

IKC Sweet Candys mor, Northern Vacation (Yankee Victor), er en tredobbelt vindende halvsøster til Grade-3-vinderen Salty Strike (Smart Strike) og Listed-vinderen Salty Response (Cozzene).

Miss Mambo. Foto: Burt Seeger.

Det indtil videre eneste startende afkom ud af Familien Eisners avlshoppe er også vinder – nemlig Mambo King-datteren Miss Mambo, som nu er gået ind i sin 7-årssæson i træning hos Mille Eisner på Klampenborg.

Desuden er IKC Sweet Candy mor til den 2-årige vallak Candy Can (Wentworth), som ligeledes er i træning hos Mille Eisner.

Familien Eisner opdrætter og ejer deres heste under pseudonymet Club Mambo – et navn der er inspireret af deres tidligere delejede stjernehingst Mambo King (Diktat).

Mambo King vinder Pokalløb (L) under John Fortune. Foto: Burt Seeger.
Mambo King og John Fortune ved sejren i Pokalløb (L) 2007 foran Angel De Madrid og Tertullus. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top