fbpx

Føltid: Hunter’s Light-nevø til Good Fortune på Stutteri Outback

Én af de mest markante danske moderlinjer gennem de seneste 10 år fik natten til mandag endnu en gren til stammen, da 4-årige Juniper Bay folede en hingst efter den tredobbelte Gruppe-1-vinder og Breeders’-anmeldte Dubawi-søn Hunter’s Light.


Good Fortunes 4-årige halvsøster Juniper Bay med sit hingstføl efter Hunter’s Light. Foto: Stutteri Outback.

Juniper Bay (Juniper Tree) er nemlig en ustartet halvsøster til den Listed-vindende millionær Good Fortune (Appel Au Maitre), som på søndag gør endnu et forsøg i Gruppe-3-sammenhæng på Bro Park.

Juniper Bay folede for første gang og er en fantastisk fin mor”, fortæller Karsten Østergaard, som også er opdrætter af Good Fortune.

Stutteri Outback valgte selv at beholde Juniper Bay, og hun blev ligesom sin meriterede storebror sat i træning hos Søren Jensen på Enghavelyst.

“Desværre pådrog hun sig en skade i 2-årssæsonen, og hun nåede aldrig til start. Vi valgte derfor at sende hende til bedækning udenlands, og valget faldt på Hunter’s Light, som er tilmeldt Breeders’-serien, og så fik vi skabt et kryds over Galileo og Dubawi“, fortsætter Karsten.

Hingstføllet efter Hunter’s Light ud af Juniper Bay. Foto: Stutteri Outback.

Stutteri Outback fortsætter dermed den stærke linje, som kom til Danmark igennem Stutteri Hjortebos import af Montjeu-datteren Acqualina Beauty i 2011.

Acqualina Beauty er hidtil blevet mor til syv vindere i Frankrig og Skandinavien, anført af de klassiske vindere Steinway (Appel Au Maitre) og Brunello (Appel Au Maitre) og storløbsplacerede Garcon (Appel Au Maitre), Gibson (Center Divider) og Beauty Award (Academy Award).

Også Acqualina Beautys 3-årige datter, Lea Olsen-trænede Spot On (Moohaajim), har gjort fint opmærksom på sig selv. Hun aflagde senest sin maidentitel på Klampenborg, og starter på søndag i Svenskt 1000 Guineas på Bro Park.

Helbrødrene Garcon og Steinway da de blev nummer 1 og 2 i Stark Fyensløbet. Foto: Gorm Foto.

Da Acqualina Beauty for 13 år siden kom til Danmark fra Frankrig, var hun i fol ved Aga Khans Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1)-vinder Siyouni (Pivotal), som havde bedækket sine første hopper det samme år.

Siyouni blev introduceret til en bedækningstakst på 7,000 euro – i dag står han til 200,000 euro og er far til 10 individuelle Gruppe-1-vindere, heriblandt Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Sotssass, Sussex Stakes (Gr.1)-vinderen Paddington og Eclipse Stakes (Gr.1)-vinderen St Mark’s Basilica. Samtlige tre er nu avlshingste på Coolmore.

Siyouni-føllet, som i 2012 kom til verden på Stutteri Hjortebo. Hun blev døbt Eko Palace Bay og var i træning hos Bent Olsen, men nåede grundet en skade aldrig til start.

Aperola (Jacob Johansen) holder akkurat Nokengang (Nicolaj Stott) bag sig i Produce Stakes. Foto: Burt Seeger.
Aperola ved sejren foran Nokengang i Produce Stakes 2018. Foto: Burt Seeger.

I stedet blev hun opsnappet af Stutteri Outback, som bedækkede hende ved Appel Au Maitre (Starborough).

Hendes første afkom var Aperola, som lagde ud med brask og bram og vandt tre af sine fire første starter som 2-årig, heriblandt Future Stars på Bro Park og Produce Stakes på Klampenborg.

Derefter kom Aperolas helbror, Good Fortune, efterfulgt af Juniper Bay og den nu 3-årige Left U Speechless (Appel Au Maitre), som endnu er ustartet og i træning hos Annike Bye Hansen på Øvrevoll.

Good Fortune besejrede i april Slava Ukraini i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

I fjor folede Eko Palace Bay en hingst efter Lone Kaj-Nielsens svenske Derbyvinder Red Cactus (Hard Spun), og han fremstilles til efteråret på Scandinavian Open Yearling Sale.

“Samme nat som Juniper Bay folede, kom Eko Palace Bay tilbage til stutteriet. Hun er konstateret drægtig med Courage Under Fire (War Front, red.)”, fortæller Karsten Østergaard, som hidtil er den eneste danske opdrætter der har oplevet at se et stutteri-afkom vinde i Dubai.

Det skete, da Good Fortune i fjor strøg til tops i Zabeel Turf på Meydan.

Karsten Østergaard ses herover med Good Fortunes æresdækken efter sejren i Stutteri Stork Skandinavisk Grand Prix 2023. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top