fbpx

Føltid: Halvbror til den ubesejrede Auktionsløbsvinder Zunzina

Den 19. maj – 31 dage over terminen – folede Montjeu-hoppen Sun City et stort og stærkt hingstføl efter Juniper Tree. Føllet kom til verden hos Karen Grethe og Poul Erik Jensen i Nordjylland, og han er bl.a. halvbror til den ubesejrede 2-årsstjerne Zunzina.


Sun City (Montjeu) med sit hingstføl efter Juniper Tree. Foto: Karen Grethe Jensen.

Karen Grethe og Poul Erik Jensen importerede Sun City fra Irland året før Zunzina debuterede med en overlegen 13 længders maidensejr på Jägersro, og opdrætterparret kunne siden glæde sig over at se Zoffany-datteren vinde både Stig Holms Pokal og Klampenborgs Auktionsløb i sine følgende starter.

I Auktionsløbet besejrede Zunzina den senere Vinterfavorit og overlegne 2000 Guineas-vinder Charming Knight (Decorated Knight).

“Sidste forår pådrog Zunzina sig så alvorlig en skade under den rutinemæssige træning, at hendes liv ikke stod til at redde, og vi fik desværre aldrig svar på hvor god hun kunne blive på sigt”, siger Karen Grethe Jensen.

Zunzina ved sejren i Auktionsløbet 2021 foran Charming Knight og Chianti. Foto: Burt Seeger.

Samme år som Zunzina gik ubesejret igennem sin 2-årssæson blev en 1-årig hoppe ud af Sun City – med Mastercraftsman som far – solgt for 240.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale til Stall Trick Or Treat. Hun er navngivet Cool Your Jazz og trænes af Niels Petersen på Øvrevoll.

Og på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor solgte Karen Grethe og Poul Erik Jensens Sun Citys nu 2-årige datter efter Free Eagle (High Chaparral) til Ole Torkdahl. Denne hoppe er i træning hos Lea Olsen under navnet Askepot Torkdahl.

Også i år har Sun City en åring klar til auktion i efteråret, en hoppe efter Juniper Tree (Galileo) og dermed en helsøster til hingsten der kom til verden for 10 dage siden.

“Det var Sun Citys første hingstføl nogensinde, og nu får hun en velfortjent pause uden at blive genbedækket. Så kan vi vælge en tidlig bedækning til hende i 2024″, afslutter Karen Grethe.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top