fbpx

Føltid: Halvbror til Breeders’ Cup-håbet Gravity

Den 26. februar nedkom den dobbelte Oaks- og Sceptre Stakes-vinder Elektra Art med en hingst efter Wentworth på York Stutteri. Føllet er halvbror til 4-årige Gravity, som afsluttede 2023 med en fjerdeplads bag staldkammeraten Slava Ukraini Breeders’ Prize Classic.


Elektra Art med sit hingstføl efter Wentworth. Foto: York Stutteri.

Forinden havde Gravity (Wilshire Boulevard) aflagt sin maidentitel med fem længder på Øvrevoll, og han endte 3-årssæsonen med et generalhandicap på 80. Han står nu blandt de højest-handicappede kandidater til Dansk Breeders’ Cup på Klampenborg i juni.

Gravity er første afkom ud af Elektra Art (Excellent Art), som også er mor til det klassiske håb Nitouche (Juniper Tree).

Nitouche var placeret i halvdelen af sine fire starter som 2-årig, inklusiv en andenplads bag den senere Svealand-vinder King Of Ten (Ten Sovereigns) og foran Auktionsløbs-2’eren Swedish Calypso (Frontiersman).

Gravity vinder på Øvrevoll. Foto: Anders Kongsrud / www.hesteguiden.com.

Elektra Art var igennem hele væddeløbskarrieren trænet af Bent Olsen og ejet af Marianne, Jens og Peter Haugaard. I dag ejes hun af York Stutteri.

Hun debuterede som 2-årig med sejr over 1300 meter i Göteborg, hvorefter hun var sjette i The Heatherwold Cup på Øvrevoll og to gange tredje i henholdsvis iKeyVet Auktionsløb og Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg.

3-årssæsonen blev indledt med en overlegen seks længders sejr – igen på Klampenborg – og siden fulgte hun op med en tredjeplads i Dianalöpning på Bro Park.

Årets tre sidste starter bød på lige så mange sejre. Først i Dansk Oaks og Sceptre Stakes på Klampenborg, og siden i Norsk Oaks på Øvrevoll.

De store triumfer på hjemme- og udebane betød også, at Elektra Art blev hyldet som Årets 3-årige Hest i Danmark.

Som bedst var Elektra Art oppe i et handicap på 87, og hun tjente tæt på 850.000 danske kroner.

Elektra Art og Elione Chaves vinder FOPE / Boutique Bolou Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Elektra Art og Elione Chaves ved sejren i FOPE / Boutique Bolou Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Elektra Art er ud af Aga Khan-hoppen Daruliyya, en Highest Honor-halvsøster til Goodwood Cup (Gr.2)-vinderen Darasim.

Mormoderen, Dararita (Halo), er selv ud af Prix Vermeille (Gr.1)-vinderen Darara (Top Ville) og halvsøster til Gruppe-1-vinderne Darazari, Diaghilev, Rewilding og Dar Re Mi.

Sidstnævnte er igen mor til Dewhurst Stakes (Gr.1)-, Prix Jean Prat (Gr.1)- og Sussex Stakes (Gr-1)-vinderen Too Darn Hot (Dubawi), som nu står opstaldet til bedækningstakst på 65,000 sterling på Darleys Dalham Hall Stud i Newmarket.

Hingsten havde sin første årgang på banerne i fjor, og han er bl.a. far til Moyglare Stud Stakes (Gr.1)-vinderen Fallen Angel og May Hill Stakes (Gr.2)-vinderen Darnation.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top