fbpx

Føltid: Giant Sandman-søn hos Eva Isacsson Sjunnesson

På det svenske fuldblodsstutteri HorseNature tog opdrætter Eva Isacsson Sjunnesson den 25. marts imod et stort, smukt hingstføl efter Giant Sandman og ud af den firedobbelte vinder Nastenka. “Nastenka skal i år bedækkes ved Alson i Tyskland”, fortæller Eva om den veltrukne avlshoppe, der som 2- og 3-årig startede og vandt for sin ejer og opdrætter Kirsten Rausing i England.


Nastenka med sit hingstføl efter Giant Sandman (Footstepsinthesand). Foto: HorseNature.

Nastenka er efter den afdøde Lanwades-hingst Aussie Rules (Danehill), der i sin løbskarriere blandt andet strøg til tops i det franske 2000 Guineas (Gr.1) og i Shadwell Turf Mile (G1) i Keeneland.

Hun er selv datter af den dobbelte vinder Nezhenka (With Approval), mens mormoderen Ninotchka (Nijinsky) er en Listed-vindende og Gruppe-3-placeret halvsøster til bl.a. Thong Thong Thong (El Gran Senor).

Nastenka ses herover vinde med Jane Elliot i sadlen på Bro Park i 2019. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Thong Thong Thong producerede den brasilianske Gruppe-3-vinder Hot Thong (Jaraar), der igen blev mor til den tyske Listed-vinder Heat Of The Night (Lear Fan).

Heat Of The Night var både ejet og opdrættet af Kirsten Rausing, og hun blev siden mor til de to helbrødre Time Warp og Glorious Forever (begge efter Archipenko), som med et års mellemrum i 2017 og 2018 vandt hver deres udgave af Hong Kong Cup (Gr.1) på Sha Tin.

Time Warp – fra samme moderlinje som Nastenka – vinder herover Hong Kong Cup (Gr.1) i december 2017. Foto: Hong Kong Jockey Club.

Nastenkas første afkom er 2-årige Amanar efter Shamardal-sønnen Amaron, og han er i træning hos Tobias Hellgren, som også trænede moderen i sidste del af løbskarrieren i Sverige.

I fjor folede Nastenka en hoppe efter Juniper Tree (Galileo), som nu er døbt Magnolia Tree.

“Det var Kim Fangen der købte Nastenka af Kirsten Rausing og sørgede for, at hun fik en videre løbskarriere i Skandinavien”, fortæller Eva Isacsson Sjunnesson, og fortsætter:

“I år og næste år er Nastenka udlejet til en gruppe af helt nye galopentusiaster, og det er dem, som nu satser på at sende hende udenlands igen”.

Giant Sandman-sønnen ud af Nastenka (Aussie Rules). Foto: HorseNature.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top