fbpx

Føltid: Footsteps-datter ud af Oaks- og Breeders’-vinderen Malekha

Waleed Zawawis 7-årige Malekha, der som 3-årig vandt Dansk Oaks og var tredje i Dansk Derby, og som 4-årig fulgte op med at vinde Dansk Breeders’ Cup, nedkom mandag med sit første føl. “En smuk og ædel hoppe efter Footstepsinthesand”, fortæller York Stutteris Alexander Elsass.


Malekha (Juniper Tree) med sit hoppeføl efter Footstepsinthesand. Foto: York Stutteri.

Malekha, der ligesom sin nytilkomne datter er født og opvokset på York Stutteri, indledte sin løbskarriere i træning hos Marc Stott i Aarhus. Efter to starter i 2-årssæsonen blev hoppen købt af Waleed Zawawi og flyttet til Brian Wilson på Trongården.

Malekha vandt sine to første starter som 3-årig på Klampenborg, hvorefter det blev til tredjepladser i både Derby Trial Stakes og i Dansk Derby bag Ready Teddy (Maxios) og Careless Whisper (Barocci).

I september vandt hun med Eddie Pedroza i bøjlerne Dansk Oaks foran Havana Red (Havana Gold), inden hun afsluttede sin flotte klassiske kampagne med et knebent nederlag til Derbyvinderen Ready Teddy i Dansk St. Leger.

Brian Wilson og Eddie Pedroza jubler over Malekhas Oaks-triumf i 2020. Foto: Burt Seeger.

4-årssæsonen blev indledt med en andenplads med topvægt i Sceptre Stakes bag Margrethe (Juniper Tree), hvorpå hun med Oliver Wilson i bøjlerne slog Careless Whisper i Dansk Breeders’ Cup.

Hendes sidste start var i Klampenborgs Fabellaløb over 2200 meter, hvor hun sluttede tredje bag den senere Listed-vinder Havana Red og Margrethe.

Karrierens facit lød på fire sejre, to anden- samt fire tredjepladser i 13 starter, 701.800 kroner på præmiekontoen og et tophandicap på 85.

Malekha og Oliver Wilson vinder Dansk Breeders’ Cup 2021 foran Careless Whisper med Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Waleed Zawawi bestemte sig efter Malekhas afsluttede løbskarriere for selv at avle videre på hoppen, og valget som første partner blev Coolmores ubesejrede 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Footstepsinthesand (Giant’s Causeway).

Footstepsinthesand har altid været en populær hingst i Skandinavien, hvor han bl.a. er far til de svenske Derbyvindere Duke Of Burden og Stroxx Carlras, til den Goldene Peitsche (Gr.2)-vindende avlshingst Giant Sandman, Listed-vinderne Dardenne, Lost Empire og Funinthesand, samt en længere række af klassiske vindere og placerede navne.

Og på den internationale scene er han hidtil far til syv individuelle Gruppe-1-vindere.

Footstepsinthesand (Giant’s Causeway). Foto: Coolmore.

Malekha er ud af den nyligt afdøde Fawzia Stakes-vinder Maryica (Daylami).

Hun er halvsøster til Hollywoodboulevard (Wilshire Boulevard), som vandt 2022-udgaven af Skandinavisk Grand Prix foran Master Bloom (Pastorius) og desuden har været placeret i en mængde af storløb, heriblandt som anden i Breeders’ Prize Classic, Breeders’ Trophy Mile, Jockeyklubbens Grand Prix og Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, samt tredje i Breeders’ Trophy Classic og fjerde i Arnfinn Lunds Minneløp (L).

Hollywoodboulevard og Carlos Lopez ved sejren i Stutteri Stork Skandinavisk Grand Prix 2022. Foto: Burt Seeger.

En anden halvsøster, Mariyna (Mingun), var som 2-årig tredje i Skandinavisk Opdrætningsløb, og hun er i dag også med til føre den stærke Aga Khan-linje videre hos Stine og Karsten Johansen.

Samtlige Malekhas startende søskende er vindere, og listen inkluderer også Macia (Wilshire Boulevard), som i fjor var fjerde i Dansk Oaks og nu fortsætter karrieren som 4-årig hos Søren Jensen på Enghavelyst. Macia ejes ligesom Malekha af Waleed Zawawi.

Endelig har Malekha to yngre helsøskende i form af NVA Racing med fleres 2-årige Man Oh Man, der er gået i træning hos Bent Olsen, samt en hoppeåring der tilhører efterårets York-hold på Scandinavian Open Yearling Sale.


Herunder kan Malekhas sejr i Dansk Oaks 2020 genopleves:


Malekha med sit hoppeføl efter Footstepsinthesand. Foto: York Stutteri.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top