fbpx

Føltid: Breeders’-vinderen Solveig er blevet mor for første gang

Endnu et kapitel i historien om Stall EOS’ meriterede moderlinje, der stammer tilbage fra Guineas-vinderen Simmering, blev skrevet på Solbacka i forgårs, da Breeders’ Trophy Mile-vinderen Solveig folede en hoppe efter Appel Au Maitre.


Solveig med sit hoppeføl efter Appel Au Maitre. Foto: Eva Isacsson Sjunnesson.

Solveig (Wilshire Boulevard), som i 2021-udgaven af Breeders’ Trophy Mile besejrede storfavoritten Ascot Brass (Juniper Tree), opnåede som bedst et handicap på 84 og en samlet indtjening på 845.213 svenske kronor.

Hun var igennem hele karrieren i træning hos Wido Neuroth og blev efterfølgende sendt i stutteriet hos Eva Isacsson Sjunnesson på Solbacka – akkurat ligesom Stall EOS’ nært relaterede avlshoppe Silmaris (Slickly), der bl.a. er mor til Songline Classic (L)- og St. Leger-vinderen Seneschal (Appel Au Maitre).

Solveig og Jan-Erik Neuroth ved sejren i Breeders’ Trophy Mile 2021 foran storfavoritten Ascot Brass med Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Igen er det Simmering der går igen – hun er nemlig mormor til både Seneschal og Solveig gennem to forskellige døtre. Seneschal er ud af Slickly-datteren Silmaris, mens Solveig er ud af millionøsen Solvana (Selkirk).

”Selv om hun normalt er en meget energisk hoppe, så er hun nu forvandlet til en tryg, rolig og perfekt mor – på trods af, at det er hendes første føl”, fortæller Eva Isacsson Sjunnesson om Solveig.

Solveig med sit hoppeføl efter Appel Au Maitre. Foto: Eva Isacsson Sjunnesson.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top