fbpx

Føltid: Appel Au Maitre-hoppe ud af tredobbelt vinder på Hjortebo

Den 6. februar kort før midnat kom årets andet føl på Stutteri Hjortebo til verden, da den tredobbelte vinder Quelle Eleganze nedkom med en smuk, fuks hoppe efter Appel Au Maitre.


Hoppeføllet efter Appel Au Maitre ud af Quelle Eleganze (Olympic Glory) er 10 timer gammelt på billedet. Foto: Stutteri Hjortebo.

“Det er første afkom ud af Quelle Eleganze, som vi købte af Stall Brightsideoflife efter endt løbskarriere. Det er et meget friskt hoppeføl, der var på benene kort tid efter folingen, og Quelle Eleganze virker til at være en super god førstegangsmor”, fortæller Iben Hjorth Buskop.

Quelle Eleganze er efter den firedobbelte Gruppe-1-vindende miler Olympic Glory (Choisir) og blev som åring købt for 30,000 euro på Osarus i Frankrig.

Hun vandt tre af sine 13 starter som 3- og 4-årig i Niels Petersens regi – samtlige sejre blev vundet på Øvrevolls dirt track på distancer mellem 1600 og 1750 meter.

”Vi valgte at købe hende efter løbskarrieren fordi hun har en stærk moderlinje som fortsat udvikler sig. Hendes halvbror Wave Machine har vundet tre løb og står efter OR 92 i Irland, og hendes 3-årige søster nåede akkurat at debutere sidste år som 2-årig med en andenplads i Frankrig”, forklarer Iben og fortsætter:

”Med Appel Au Maitre og Olympic Glory får man samme kryds over Lyphard som med bl.a. Hernando-hopper, og det har jo vist sig at bære frugt herhjemme med storløbsstjerner som Appelina og Suspicious Mind”.

Quelle Eleganzes mor, Kisses Of Love (Le Havre), er halvsøster til Prix Daniel Wildenstein (Gr.2)-2’eren Hello My Love (Literato), og fra samme moderlinje kommer også Gruppe-1-vinderne Lord Of England, Lirung og Lagunas.

Quelle Eleganze ved én af sine tre sejre Øvrevoll. Foto: Hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top