fbpx

Føltid: Alson-hingst ud af den danske Oaks-vinder Mai Pen Rai

Nils Petter Gills 12-årige Oaks-vinder Mai Pen Rai nedkom søndag aften med et hingstføl efter Criterium International (Gr.1)-vinderen Alson. Hingsten kom til verden hos Eva Isacsson Sjunnesson på Solbacka og er halvbror til den dobbelte vinder Pinerolo og en hoppeåring efter Gleneagles.


Den danske Oaks-vinder Mai Pen Rai med sit hingstføl efter den Breeders’-nominerede Gruppe-1-vinder Alson. Foto: Eva Isacsson Sjunnesson.

Mai Pen Rai vandt Dansk Oaks med mange længder i 2015 og sluttede karrieren med et maksimumhandicap på 83.

Hun er ud af den norske Derbyvinder Negra Del Oro (Danehill Dancer) og søster til en række øvrige topvæddeløbere som bl.a. Silver Step (Silver Frost) og Breeders’s-vinderen Beentheredonethat (High Chaparral).

Mai Pen Rai og Elione Chaves på vej mod en 10 længders sejr i Beierholm Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.
Mai Pen Rai og Elione Chaves på vej mod en 10 længders sejr i Beierholm Dansk Oaks i 2015. Foto: Burt Seeger.

Mai Pen Rais nu 1-årige hoppe efter Gleneagles (Galileo) er blevet navngivet Tellme Y og er med til videreføre den stærke moderlinje, som Nils Petter Gill har oplevet mange, store triumfer igennem.

Først og fremmest Negra Del Oros norske Derbysejr under Lennart Hammer, men siden også Beentheredonethats dominans i de skandinaviske Breeders’-løb, Mai Pen Rais Oaks-triumf på Klampenborg og ikke mindst Silver Steps sejre i Gruppe- og Listed-opgør i Italien og Frankrig, inden hun blev solgt videre til USA.

På Keenelands November Sale i 2018 blev Silver Step (Silver Frost) købt tilbage til Europa for 100,000 USD gennem BBA Ireland, og hun er nu mor til den firedobbelte engelske vinder Berkshire Phantom (Expert Eye) og en nu 2-årig hingst efter Sea The Moon, der er gået i træning hos David Simcock.

Silver Step. Foto: Erika Rasmussen.
Herover ses Silver Step, som er moster til den nyankomne hingstføl på Solbacka, på Meydan før starten i Cape Verdi Stakes (Gr.2) i 2017. Foto: Erika Rasmussen.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top