fbpx

Føltid: Accon-halvsøster til Derby-3’eren Lucien

Sandie og Kasper Bregnager Kjær hjalp i lørdags endnu en ny ankomst til verden på Healthy Horse Stud, hvor Pompøs Cup-vinderen Lumineuse folede en halvsøster til sidste års Derby-3’er Lucien.


Hoppeføllet efter Accon ud af Lumineuse. Foto: Healthy Horse Stud.

Hoppeføllet er efter den tyske avlshingst Accon (Camelot), som er tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie og står opstaldet side om side med Best Solution (Kodiac) på Gestüt Lünzen.

Som 3-årig vandt Accon Baden-Badens Derby Trial (Gr.3) og var siden tredje i Deutsches Derby (Gr.1) og Carl-Jaspers Preis (Gr.2), samt anden i Fritz Henkel-Stiftung Rennen (Gr.3). Han står i denne sæson til en bedækningspris på 2,500 euro.

Accon ved sejren i Baden-Badens Derby Trial (Gr.3) i 2019. Foto: Dr. Jens Fuchs.

Hoppeføllet er sjette afkom ud af Lumineuse (Academy Award), som for alvor slog igennem som avlshoppe i fjor, hvor hendes 3-årige søn Lucien (Hurricane Red) hentede for mere end 400.000 kroner i præmier.

Efter at have vundet sin sæsondebut i april, sluttede han på andenpladsen i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, slået med en halv længde af Bud, men en god længde foran King Ferdinand.

Bettina Andersen-trænede Lucien ved maidensejren i april 2023. Foto: Burt Seeger.

Efter en syvendeplads bag Slava Ukraini i Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park, fulgte Lucien op med fire tredjepladser på stribe.

Først i Jyllandsløbet bag King Ferdinand, dernæst i The Macallan Dansk Derby bag Slava Ukraini, så i Jockeyklubbens Grand Prix bag Little Arabella, og endelig i Breeders’ Prize Classic bag Slava Ukraini.

Årets sidste start bød på endnu en klassisk placering som anden til Ray’s Moon i Dansk St. Leger hjemme på Klampenborg.

Lucien var sine otte starter som 3-årig blot udenfor præmierækken en enkelt gang, og han opnåede sine fem storløbsplaceringer på fire forskellige baner fordelt over hele Skandinavien.

Lumineuse med sit hoppeføl efter Accon. Foto: Healthy Horse Stud.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top