fbpx

Epsom Derby: William på Military Order, Kevin på King Of Steel

16 heste er starterklæret til lørdagens Betfred Derby (Gr.1) på Epsom, og der bliver dansk/norsk deltagelse på jockeysiden i form af både William Buick og Kevin Stott. Førstnævnte er bookmakernes nuværende næstfavorit i bøjlerne på Charlie Appleby-trænede Military Order.


William Buick på ryggen af Derbyvinderen Masar.
William Buick har vundet Epsom Derby (Gr.1) en enkelt gang tidligere – i 2018 med Charlie Appleby-trænede Masar.

Military Order (Frankel) ejes af Buicks arbejdsgiver Godolphin og er helbror til Adayar, der strøg til tops i Derbyet for to år siden. Efter en fjerdepladsen i debuten i oktober har Military Order taget tre sejre på stribe, senest i Lingfield Derby Trial (L).

Kevin Stott sidder også op for sin arbejdsgiver, Amo Racing, på sæsondebuterende King Of Steel (Wootton Bassett), der i fjor aflagde sin maidentitel i Nottingham og siden var næstsidst gennem mål i Vertem Futurity (Gr.1) bag bookmakernes nuværende Derbyfavorit, Aidan O’Brien-trænede Auguste Rodin (Deep Impact).

Auguste Rodin var favorit i 2000 Guineas (Gr.1), men skuffede stort som 12. i mål, 22 længder bag Juddmontes vindende Chaldean (Frankel) og Frankie Dettori.

Og netop Frankie Dettori står foran sit sidste Derby på Epsom. Han vandt det med otte års mellem rum i 2007 og 2015, og nu er der igen gået otte år siden sidst.

Frankie rider igen for Juddmonte på John og Thady Gosden-trænede Arrest (Frankel), som sæsondebuterede med en overlegen syv længders sejr i Chester Vase (Gr.3) den 10. maj.

Frankie Dettori og John Gosden vandt Epsom Derby (Gr.1) i 2015 med Golden Horn. På lørdag forsøger de sig sammen for sidste gang med Arrest.

I fjor afsluttede Arrest sæsonen med en andenplads i Criterium de Saint-Cloud (Gr.1), slået med hoved af Mark Johnston-trænede Dubai Mile (Roaring Lion).

Dubai Mile er også med i lørdagens mastodont-opgør på Epsom, og han er især interessant at følge med danske øjne, idet han er nært relateret til Karin Sallings danskopdrættede champion King David (Elusive City).

Dubai Miles mor, Dance Design Stakes (L)-vinderen Beach Bunny (High Chaparral) er halvsøster til King Davids mor Jeunesse Lulu (Montjeu), og for King Davids opdrætter Stutteri Stork er det ekstra spændende, idet de som bekendt både ejer King Davids lillesøster Jeunesse Lulu (Mingun) og den ustartede avlshoppe Pearl City (Zamindar), som er søster til Beach Bunny og altså moster til Dubai Mile.

Epsom Derby (Gr.1) rides lørdag den 3. juni kl. 14:30 skandinavisk tid.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top