fbpx

Endnu en avlshoppe til Danmark fra Newmarket

York Stutteri var ikke ene om at tilføre nye emner til den danske avlsbestand på det nu overståede December Mares Sales i Newmarket.


Pakistanske Faseel Khan, der er bosat i Danmark, erhvervede sig nemlig lot 2726 – den 3-årige Groom Dancer-datter Saint Cloud, der er ifolet Prix de l’Abbaye (Gr.1)-vinderen Avonbridge.

Saint Cloud er selv ustartet, men søstertil fire vindere, og moderen Cloudslea er selv vinder i Frankrig. Andenmoderen Heavenlyspun har produceret den Listed-placerede Jagellon, og selv deler hun mor med den irske St. Leger- og tre-dobbelte Gruppe-1-vinder Mashaalah og Oaks Leaf Stakes (Gr.1)-vinderen Folk Art. En anden søster til Heavenlyspun, Homage, er mormor til selveste Mark Of Esteem.

“Hoppen forventes at fole i april, og hun ankommer her i weekenden til Havreholms Stutteri på Fyn, hvor jeg har yderligere en avlshoppe der venter føl i 2007”, beretter FaseelKhan, der hentyder til Dashing Blade-datteren Wiona som er drægtig med AcademyAward. Faseel Khan er et nyt godt eksempel på den atter voksende gruppe af “by-opdrættere”, som vælger et dansk stutteri til at varetage deres avlsinteresser.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top