fbpx

Empire Maker knuste Triple Crown-drømmen

Det virkede som om samtlige 101,864 tilskuere, hele New York, hele USA og måske også resten af verden sent i går aftes dansk tid holdt med den samme hest, da den sidste afdeling af den amerikanske Triple Crown, Belmont Stakes (Gr.1), blev redet på Belmont Park i New York.Med en sejr kunne Funny Cide nemlig blive den kun tolvte Triple Crown-vinder i historien, og den første siden Affirmed i 1978.

Men endnu engang blev der sat en kæp i hjulet for Triple Crown-forsøget, og denne gang var det Bobby Frankel-trænede Empire Maker der blev drømmens waterloo.

Empire Maker fik et perfekt løb af jockey Jerry Bailey som anden udvendigt bag førende Funny Cide, og da feltet ramte opløbet trak Empire Maker fra og holdt sin føring på trods af et stærkt angreb fra outsideren Ten Most Wanted.

Sejren lød på trekvart længde, mens Funny Cide med chilenske Jose Santos faldt tilbage som tredje.

Empire Maker havde ikke startet siden han som favorit i Kentucky Derby blev slået til andenpladsen af Funny Cide, og Juddmonte-hesten havde uden tvivl haft godt af den mindre pause efter forårets forberedelser til Kentucky Derby.

Funny Cides jockey Jose Santos udtalte efter løbet:

“Jeg ville vinde The Triple Crown til New York, men jeg sad kun på den tredjebedste hest i dag”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top